Gyl20003
Bøger og forlag Udsolgt

Kapital og ideologi

Den franske stjerneøkonom Thomas Piketty er tilbage med opfølgeren til sin internationale bestseller Kapitalen i det 21. århundrede.

Forfatter: Thomas Piketty

Sider: 1040

Udgivelsesår: 2020

Udgiver: Informations Forlag

Varenummer: gyl20003

Tema
Bøger og forlag
359,96
449,95 inkl. moms

Ikke på lager. Forvent en leveringstid på ca. 4-7 dage

Kapital og ideologi er på en gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Som en af verdens førende økonomer har Piketty sat en ny dagsorden for den globale diskussion af kapitalisme, ulighed og politiske styreformer. I Kapitalen i det 21. århundrede dokumenterede han stigningen af ulighed, og hans forskning nåede verden rundt. I dag er mindre ulighed et af de 17 verdensmål. I sin nye bog Kapital og ideologi analyserer han ulighedens historie - og fremhæver hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. Bogen giver en række konkrete bud på, hvordan vi kommer uligheden til livs, og er uomgængelig læsning for den, der både vil have en kritisk forståelse af det bestående samfund og et sprog for at tale om en mere retfærdig fremtid.

Kapital og ideologi udkom i Frankrig i efteråret 2019 til store roser fra både læsere, internationale fagfæller og anmeldere. I Danmark udkom bogen 10. marts simultant med den engelske udgave.

Thomas Piketty (f. 1971) er professor ved E´cole d e´conomie de Paris, som han i 2006 var med til at etablere. Han er desuden æresdoktor ved Universitetet i Johannesburg og Centennial Professor ved London School of Economics og nævnes ofte som kandidat til Nobelprisen i økonomi. Hans forrige bog Kapitalen i det 21. århundrede (2013) er solgt i 2,5 mio. eksemplarer og udkommer i over 40 lande.

»Overrumplende og berigende (...) sætter spørgsmålstegn ved hele vores etablerede økonomiske viden« - Le Monde

»En bemærkelsesværdig klar og dynamisk bog (...)« Esther Duflo, Nobelprismodtager i Økonomi

"disse års bedste samfundsbog - ?????? i Berlingske

"En forrygende gennemgang af verdenshistorien" - Mogens Lykketoft, Dagbladet Information