Visualisering: Rambøll Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen

A. Enggaard står bag nyt boligprojekt med 52.000 etagemeter

Et tidligere seminarium i Aarhus skal omdannes til i alt 730 ejerboliger, lejeboliger og almennyttige boliger. Det tidligere Jysk Pædagogseminarium i Risskov skal rives ned og der udvikles et nyt boligområde med et etageareal på ca. 52.000 kvadratmeter.

A. Enggaard vil opføre 730 boliger, der skal stå klar til indflytning i 2020. Der bliver tale om en blanding af ejerboliger, lejeboliger og almennyttige boliger. Der er også planlagt en daginstitution i området. 

 

Natur, sport og sundhed i højsædet 

Boligerne er tegnet af Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen og består af lave bygninger i tre-fire etager. I den øvrige del af området vil der også komme en dagligvarebutik.

 

- Vores ambition er at udvikle et boligområde med stor diversitet og med natur, sport og sundhed i højsædet. Vi bevarer den gamle idrætshal og med afsæt i den, skal området gøres til noget særligt. Vi er i øjeblikket ved at afdække, hvilke aktiviteter, hallen kan rumme udover selvfølgelig sport. Der kan for eksempel laves aktiviteter for seniorer, fællesspisning for beboerne og meget andet. Intentionen i lokalplanen er at skabe en grøn kile igennem området og også det vil være med til at gøre det et godt sted at bo, siger Jakup Sjostein, projektudviklingschef fra A. Enggaard A/S, der netop har købt det gamle seminarium.

 

Hos Colliers i Aarhus, der varetog salget, nikker man genkendende til den uformindskede efterspørgsel på boliger.

 

- Vi ser en tendens lige nu, hvor erhvervsejendomme konverteres til boliger for at imødekomme presset på boligmarkedet, siger Jan Nickelsen, partner og direktør Colliers Aarhus.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: Dagens Byggeri