Foto: Arkitema Architects

Årets Skolebyggeri 2018 ligger i Aarhus

Det Kgl. Bibliotek Aarhus vandt onsdag prisen som Årets Skolebyggeri 2018. Biblioteket, der har gennemgået en større renovering og ombygning, blev blandt andet hædret for dets indretning, der støtter op om social interaktion.

En offentlig afstemning afgjorde sammen med en fagjury, hvem der blev årets vinder. De fem nominerede var Glødelampen i Aabenraa, Kalvebod Fælled Skole i København, Nøvling Skole Gistrup, Skovbakkeskolen i Odder og Læringsmiljø i Det Kgl. Bibliotek i Aarhus og hæder blev altså tildelt sidstnævnte. Fra fagjuryen blev der bl.a. givet roser for den elegante måde, inde- og udemiljøer er bundet sammen på, og at indretningen støtter op om social interaktion.

 

Det er Arkitema der står bag designet af det nye Studietorv - et multifunktionelt område, der faciliterer det faglige og det sociale studiemiljø. Virksomheden er desuden været arkitektrådgivere på den samlede udvidelse og fornyelse af de populære faciliteter.

 

Her har ombygning og renovering stået i centrum, men der er også blevet lagt særlig vægt på interiør design, indretning, belysning og specialinventar. Rådgivningen har omfattet bl.a. idékatalog, analyser, mulighedsstudier, brugerinvolvering/programmering, skitsering, projektering og rådgivning i forbindelse med ibrugtagning.

 

Foto: Arkitema Architects

 

De fysiske publikumsfaciliteter på biblioteket i Aarhus er lokaliseret i fire etager for foden af det ikoniske Bogtårn på AU Campus. Faciliteterne omfatter bl.a. studiearbejdspladser, læsesale i mange formater, café/avis- og tidsskriftlæserum, samt en række velfærdsfaciliteter, der med baggrund i Det Kgl. Bibliotek Aarhus' Strategi 2015-2018, er blevet udvidet og fornyet.

 

Det Kgl. Bibliotek Aarhus er en del af Danmarks Nationalbibliotek, og er, sammen med det Kgl. Bibliotek i København Danmarks største forsknings- og universitetsbibliotek. Den 1. januar 2017 blev de to biblioteker samlet under navnet Det Kgl. Bibliotek.

 

Kilde: Arkitema / Nohrcon