Visualisering: Bach Gruppen

Aftale om ungdomsboliger på Bryggens Bastion i hus

Det store byudviklingsprojekt på Islands Brygge vokser nu med 97 ungdomsboliger og en Rema 1000-butik. Dermed er over en fjerdedel af de samlede planer for det fem milliarder kroner store byggeri på plads.

Med aftaler med KAB og Rema 1000-kæden om 97 almene ungdomsboliger og en dagligvarebutik tager Bach Gruppen endnu et stort skridt i planerne om at skabe Bryggens Bastion, et helt nyt kvarter med både boliger og erhverv klos op ad Islands Brygge metrostation og Københavns Universitet.

 

- I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvadratmeter erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kroner på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen.

 

Tæt på universiteter 

Bach Gruppen har indgået en aftale med Københavns Kommune, der finansierer en del af grundkøbet. På den måde bliver foreløbig ti procent af boligerne i det kommende kvarter almene ungdomsboliger.

 

- København vokser, og det skyldes blandt andet de mange unge, som flytter til København for at studere. Derfor skal vi løbende skabe endnu flere ungdomsboliger. Med Bryggens Bastion får vi 97 nye almene ungdomsboliger, som er til at betale og har en fantastisk placering tæt på uddannelsesstederne, udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

 

Boligselskabet KAB overtager de kommende ungdomsboliger, som ventes at være klar til indflytning i første halvår af 2019.

 

Grønt boligkvarter – med erhverv

75 procent af det godt syv hektar store areal på Bryggens Bastion bliver anvendt til cirka 1.000 boliger – hovedsageligt lejligheder i familiestørrelse, men også by-/rækkehuse og ungdomsboliger. De øvrige 25 procent af byggeriet går til butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for bl.a. hotel. Byggeriet omfatter to tårne samt en række karrebebyggelser i varierende højde.

 

Bryggens Bastion et af de største private udviklingsprojekter herhjemme og ventes at strække sig over otte-ti år. Bach Gruppen lægger vægt på at skabe et attraktivt, grønt boligkvarter med varierede pladser eller byrum og gode forhold for cyklister. Biler holder udelukkende til i p-kælderen og på vejene uden om kvarteret.

 

Kilde: Bach Gruppen