Illustration: Team Vandkunsten

Aftalen om Stigsborg Havnefronts første boligprojekt på plads

Udviklingen af et 54 hektar stort, nyt byområde i Aalborg er i fuld gang. Projektet indebærer nye boliger ned til Limfjorden og er et af Danmarks største kystnære byudviklingsprojekter.

Aftalen om det første boligprojekt på Aalborgs nye store byområde Stigsborg Havnefront er nu faldet på plads. PFA Ejendomme har sammen med A. Enggaard erhvervet fire byggefelter og vil bygge fire boligkarréer ned til fjorden på samlet set 35.000 kvadratmeter og op til 400 boliger:

 

- Vi har igangsat en del aktiviteter i Aalborg de seneste år. Byen er inde i en meget positiv udvikling, og konkret gik vi jo for knap et år siden direkte ind og blev medejer af Stigsborg P/S. Nu foretager vi så den første store investering i området, forklarer ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

 

De nye boligejendomme bliver på 4-6 etager og rummer et godt miks mellem eje- og lejeboliger. Konkret skal der bygges fire boligkarréer, der adskilles af lokalveje, og med hver deres fællesskaber omkring indre gårdrum. Grunden grænser bl.a. op til Limfjorden og en stor del af de kommende beboere vil således få en flot fjordudsigt mod syd:

 

- Ejendommene får en særdeles attraktiv beliggenhed midt i området og ned til fjorden. Her vil vi skabe et byggeri i særklasse med bl.a. bæredygtige løsninger og medborgerskab. Samtidig ser vi byggeriet som en god investering, som skal skabe stabile langsigtede afkast til vores pensionskunder, siger Michael Bruhn.

 

Hos Stigsborg P/S er bestyrelsesformand Flemming Borreskov også meget tilfreds med aftalen:

 

- Det er klart, at det er en stor milepæl for området, at de første grundkøb er faldet på plads. Nu vil der inden længe komme byggeaktivet og kraner i området, og det bliver den første store og synlige markering af det meget omfattende byggeri, der kommer til at fylde i området i de næste måske 20-30 år. Det er for mig at se den foreløbige kulmination på mange års forberedelser, siger han. 


En ny bydel på vej

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

 

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket på højtryk med færdiggørelse af lokalplanen for Parkkvarteret, og det forventes, at PFA Ejendomme og A. Enggaard kan sætte spaden i jorden allerede i 1. halvår 2019. Herefter vil der typisk gå 1,5 - 2 år, inden de første beboere kan flytte ind i ejendommene. Udover det nævnte grundkøb af PFA Ejendomme og A. Enggaard kan der ifølge Flemming Borreskov også være andre nyheder på vej:

 

- Vi er i øjeblikket i dialog med en række investorer, og flere af byggefelterne er allerede reserveret til boligforeninger, pensionsselskaber og offentlige formål, forklarer han.

 

Det vækker glæde ikke mindst hos borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der følger udviklingen nøje. For ham virker det konkrete grundsalg og den positive investorinteresse som en blåstempling af både byen og området:

 

- Det er først nu, hvor grundsalget er blevet igangsat, at vi for alvor får vished for projektets værdi. Derfor glæder det mig meget, at vi allerede nu har solgt den første grund, og at en række investorer har vist interesse.

 

Byudviklingsselskabet igangsætter etablering af infrastruktur i området i 2019. Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord. 

 

Kilde: Stigsborg