Foto: Dominia

Arne Jacobsens omklædningshytter på Bellevue skal renoveres

DOMINIA har nu fået til opgave at renovere de smukke omklædningsfaciliteter på Bellevue tegnet af Arne Jacobsen. Et projekt, der har været mange år undervejs.

Nord for København langs strandvejen ligger Bellevue - en af Danmarks mest kendte og velrenommerede strandparker. Den 700 meter kunstigt anlagte strand, som hvert år besøges af tusinder af solbadende gæster, er måske særligt kendt på grund af Arne Jacobsens ikoniske bygninger og blå-og -hvidstribede livreddertårne.


DOMINIA har nu fået til opgave at renovere de smukke omklædningsfaciliteter. Omklædningsrummene var i sin tid beregnet til at indeholde ikke mindre end 7.500 sæt tøj og de sikrede, at omklædning foregik anstændigt og uden nysgerrige blikke.

 

Projektet har fået ny luft under vingerne 

Renoveringsprojektet er en del af en større helhedsplan, der blev vedtaget i 2011. De sidste fire år har projektet dog stået stille, fordi Naturstyrelsen, der ejer dele af stranden, ikke ville skyde flere penge i det.


Nu har Gentofte Kommune besluttet at gå videre på egen hånd:


- Nu tager vi ét skridt ad gangen. Det betyder for eksempel, at det kun er den ene halvdel af de kamtakkede bygninger (badehusene, red.), der renoveres, mens den anden halvdel står tilbage. Om kommunen på sigt ender med at smide flere penge i det, vil jeg ikke gisne omz siger Thomas Rostrup, der
især glæder sig over, at det nye stisystem bliver til noget.


Udover Gentofte Kommune og Naturstyrelsen er Lyngby-Taarbæk Kommune medejer af Bellevue Strand.

Kilde: Dominia og Lokalavisen Villabyerne