Illustration: Tranberg Arkitekter

Banedanmark bygger fremtidens kontrolcenter

Fremtidens jernbane skal styres fra fremtidens kontrolcenter. Banedanmark har netop skrevet kontrakt med Pihl & Søn om at bygge det første af to centre, der skal dække hele landet.

Det bliver det danske entreprenørselskab E. Pihl & Søn A.S., der skal bygge Banedanmarks nye kontrolcenter ved Dybbølsbro i København, som også kommer til at huse Vejdirektoratets trafikovervågning:

- Pihl gav det konkurrencemæssigt bedste tilbud, og vi kender i forvejen selskabet fra mange gode samarbejder. Blandt andet er Pihl med til at ombygge Ny Nørreport Station. Vi glæder os til at samle fremtidens trafikstyring af både fjernbanen og S-banen i samme hus, siger programdirektør i Banedanmark, Morten Søndergaard.

Kontrolcenteret bliver en vigtig brik i jernbanens kommende signalprogram og udformes i tæt samarbejde med de to leverandører af det nye signalsystem på S-banen og i Østdanmark - Siemens og Alstom.

Første spadestik tages i maj, og i efteråret 2014 skal bygningen stå klar. De første medarbejdere skal flytte ind i 2015. Tranberg Arkitekter har tegnet byggeriet.

Læs mere her

Kilde: Banedanmark