Foto: MT Højgaard

BIG-boligbyggeri på Aarhus Ø er nået til tops

Torsdag blev der holdt rejsegilde på det enorme boligprojekt AARhus på havnefronten i Aarhus. MT Højgaard står for at opføre den op mod 70 meter høje bygning, der omfatter 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. På rejsegildet havde de besøgende mulighed for at komme op på toppen og nyde udsigten, og det blev et stort tilløbsstykke.

Der er netop afholdt rejsegilde på det nye boligprojekt AARhus, der tyder på at blive et af de mest markante byggerier på Aarhus Ø. Det skyldes dels, at det er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, og dels at det bliver bygget i næsten 70 meters højde med 251 lejligheder, der er trappet op i 20 etager. Derfor var der også mødt godt 500 interesserede op til rejsegildet i går for både at se og høre mere om projektet.

 

Blandt talerne til rejsegildet var arkitekt og partner i BIG Finn Nørkjær og MT Højgaards seniorprojektchef Peter Bach Clausen, der udtrykte stolthed over det prestigefulde byggeri. Han takkede håndværkerne for deres store indsats i forbindelse med det komplekse byggeri.

 

– Vi er stolte af at være en del af et så omfattende projekt i Aarhus. Vores samarbejde og dialog med de involverede parter har været særdeles god og konstruktiv, og i dag fejrer vi håndværkerne og deres indsats. Der skal lyde en stor tak til jer for gennem hele projektet at have haft fokus på sikkerhed, tidsramme og kvalitet, lød det i går fra Peter Bach Clausen.

 


Foto: MT Højgaard

 

Beboere inddrages aktivt

Som noget særligt for byggeprocessen inddrages de fremtidige beboere ganske betydeligt undervejs for at sikre, at lejlighederne bliver indrettet præcist efter deres ønsker. Beboerne har således været i centrum fra start, og de er løbende blevet inviteret til møder med de udførende parter for at sikre en god dialog og løbende justeringer.  

 

– Vores samarbejde har været helt efter bogen, og det skyldes, at alle har været meget fokuserede på at yde deres bedste for at levere et byggeri i absolut særklasse, siger byudvikler Rune Kilden fra Kilden & Hindby, der står bag projektet sammen med Casa-ejer Michael Mortensen.

 

På rejsegildet var der mulighed for at komme op på toppen af den op mod 70 meter høje bygning og nyde udsigten, og alle kommende beboere var inviteret inden den officielle åbning.

 

Fakta om boligprojektet AARhus

  • 251 lejligheder med en række aktivitetshuse
  • Op mod 70 meter høj bygning i 20 etager
  • Central placering på havnefronten i Aarhus
  • Bygning AARhus’ areal for aktivitetshuse ca. 1.196 m², bygning AARhus’ boligareal ca. 21.368 m² (hertil tilgår trappeareal på 3.889 m2), parkeringskælder ca. 11.258 m², kælder til AARhus ca. 1.924 m²
  • Tegnet af Bjarke Ingels Group
  • Bag projektet står Kilden & Hindby sammen med Casa-ejer Michael Mortensen, MT Højgaard som entreprenør og MOE som ingeniør

 

Kilde: MT Højgaard