Visualisering: BIG

BIG bygger tårnhøjt i Sydamerika

“IQON” bliver BIGs første projekt i Sydamerika og bygningen bliver den højeste i Ecuadors hovedstad, Quito. Bygningen placeres på kanten mellem by og park, og får en slående udsigt over omgivelser, vulkaner og natur.

Quito er hovedstaden i Ecuador og byen udmærker sig, som en af de ”højeste” i verden (2820 m). Dens placering på ækvator giver unikke klimatiske forhold: behagelige temperaturer året rundt, meget regn og en konsekvent solopgang- og solnedgangstid. Ecuador er også det land med de fleste plantearter per kvadratmeter i verden.

 


Visualisering: BIG

 

BIGs bygning består af betonkasser, der er stablet 33 etager højt. Hver kasse er roteret for at give de bedst mulige vinkler og for at skabe plads til udendørs terrasser til hver lejlighed.

 

På taget findes en terrasse med en integreret pool, som giver beboerne et sted at slappe af med udsigt over byen. Hver etage har lejligheder, som går hele vejen gennem bygningen, og dermed har terrasser på både nord- og sydfacaderne. Det giver ikke bare udsigt over hele byen, men giver også en bedre følelse af åbenhed og giver mulighed for krydsventilation.

 


Visualisering: BIG

 

Grønne facader viser biodiversitet

– Vi lader La Carolina Park klatre op og ind i bygningen ved at plante træer og planter på terrasserne: Jo tættere på parken, jo højere træer, skriver BIG om projektet, hvor hver terrasse får forskellige træarter, som plantes i de hule mure under hver balkon. Hele facaden af projektet bliver dermed en vertikal præsentation af Quitos biodiversitet. 

 


Visualisering: BIG

 

Bygningen fungerer som en ”urban træ-farm”: Når planterne vokser sig for store til deres mur/potte (efter ca. 5 år), kan de genplantes i parker over hele byen. På den måde bliver bygningen en del af en grøn cyklus - fra park til bygning og tilbage til park.

 


Visualisering: BIG

 

Læs mere om projektet og se flere visualiseringer her

 

Kilde: BIG