Foto: BLOX

Brofag til Lille Langebro er totalskadet

Da de fire brofag til Lille Langebro bliver lastet på en pram hos Hollandia BV i Schaardijk, Rotterdam knækker kranen under lastningen og taber et af brofagene ned over et andet. Nu står det klart, at de to brofag er blevet totalskadet og ikke kan repareres. Derfor bliver Lille Langebro alligevel ikke færdig til efteråret 2018.

Der er tale om et sort uheld som højst sandsynlig skyldes en materialefejl på kranen. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade. To personer fik overfladiske skader, der kunne blive behandlet på stedet. 


Vi har været i gang med grundige undersøgelser af skaderne i samarbejde med totalentreprenøren i Holland. Blandt andet er de beskadigede brofag blevet opmålt og analyseret. Vi har netop fået at vide, at to af brofagene er blevet totalskadet og ikke kan repareres. De skal derfor laves helt fra bunden igen. Uheldet betyder, at Lille Langebro ikke bliver færdig til efteråret 2018.


Når vi har fuldt overblik, bliver der lavet en ny tidsplan. Vi melder ud i løbet af de næste par måneder, hvornår vi forventer at broen bliver færdig. Det har taget mere end et år at producere de nu ødelagte brofag, hvilket betyder at det også kommer til at tage tid at producere nye: 


- Vi er meget kede af og ærgerlige over, at denne uforudsigelige hændelse forsinker broens færdiggørelse. Ikke mindst i forhold til naboerne og de mange, som glæder sig til byens nye forbindelse. Samtidig er vi dog meget lettede over, at ingen mennesker kom alvorligt til skade under hændelsen, siger administrerende direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.


Fakta 

Det samlede broprojekt bliver gennemført i et samarbejde mellem Realdania By & Byg og Københavns Kommune. 


Broen er en gave fra Realdania til København. Realdania By & Byg står for projektering og opførelse af broen. Herefter overdrages ejerskabet til Københavns Kommune, der vil stå for den efterfølgende drift og vedligeholdelse. 


Realdania By & Byg A/S er et 100% ejet datterselskab af Realdania. Realdania By & Byg fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling.


Broen er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency. 


Totalentreprenør på projektet er et jointventure mellem Mobilis Danmark og Hollandia Infra.


Lille Langebro bliver et mere roligt alternativ for de ca. 40.000 cyklister der benytter Langebro til hverdag, samt de mange fodgængere der bevæger sig ned omkring BLOX. Det er vurderingen, at en Lille Langebro vil få 6.000-10.500 daglige brugere.

 
Kilde: BLOX