Debatten den 19. april om højhuse i træ var et stort trækplaster. Foto: Building Green

Building Green tilsmilede Aarhus endnu en gang

Faglig fest og bæredygtige budskaber på Building Green. I løbet af de seneste dage er byggebranchen strømmet til Centralværkstedet i et solbeskinnet Aarhus. To meget succesfulde dage, lyder det fra teamet bag.

Building Green har over de seneste par dage åbnet for en funklende skattekiste af grønne løsninger og bæredygtige visioner. Smilets By og Centralværkstedet dannede rammerne om det grønne byggemekka. I alt lagde knap 2.500 besøgende vejen forbi – det var især arkitekter og ingeniører som lod sig lokke af programmet.

 

– Stemningen har været rigtig god, og min fornemmelse er, at der blev vidensdelt og netværket for alle pengene. Det er anden gang, vi er her, og det er dejligt at se, at både udstillere, besøgende og oplægsholdere tager så godt imod eventen igen. Det viser, at Building Green ikke kun hører til i København, men at Aarhus også sagtens kan være hovedstad for bæredygtigt byggeri, lyder det fra Sarah Elhauge, som er projektleder på eventen

 

Lokal interesse

De to store udstillerområder summede af faglige samtaler fra 9 morgen til 17 eftermiddag. Der blev fremvist bæredygtige produkter inden for alt fra gulvbelægning og mursten til fibergibsplader og solceller. 

 

På markedspladsen demonstrerede iværksættere deres bæredygtige byggeidéer, mens den nye pop-up scene med temaet ’Go Green’ bød på 20 minutters talks. På de to store scener – Central Stage og Main Stage – inspirerede både talere og debattører de mange fremmødte med deres visioner for fremtiden.

 

Jernbaneværksted gjorde rammerne

I tidernes morgen tjente det fascinerende Centralværksted dog et helt andet formål. Det var et jernbaneværksted, som udgjorde en af de vigtigste arbejdspladser i Aarhus. Meget er sket siden, men én ting er sikker: Den lokale opbakning er stadig lige så stor. Det gælder både blandt udstillere og oplægsholdere.

 

– Det er en sand fornøjelse at tale her i ’egen by’. Building Green rammer en ganske bred skare af fagligheder, og jeg er stolt at kunne inspirere gennem vores eksempler på landskabs- og byrumsløsninger. I Aarhus spiller klimatilpasning en væsentlig rolle, men her er bestemt potentiale for at udvikle byrummene. Omgivelserne er jo så smukke, siger Kristine Jensen, arkitekt og indehaver af Kristine Jensens Tegnestue, som er grundlagt på Viborgvej i Aarhus. 

 

Turen går til Oslo

Inden Building Green endnu en gang rammer København og Forum den 31. oktober til 1. november, rykker eventen ud over landets grænser. Turen går nemlig til Oslo i oktober.

 

– Building Green-konceptet har vokset sig så stort, at vi ser gode muligheder i at udvide til vores norske naboland. Vi vil gerne skabe den samme platform i Norge, hvor der er et stort potentiale i bedre udnyttelse af materialeressourcerne og lukkede kredsløb i byggeriet. Forberedelserne er i fuld gang, og vi glæder os meget, fortæller Sarah Elhauge.

 

Olso-udgaven finder sted fra den 17. til 18. oktober i det Gamle Museet. Læs mere her

 

Kilde: Building Green