Visualiseringer: Kullegaard Arkitekter

Comfort Hotel opføres med Kullegaard som rådgiver

Med et spektakulært konferencerum, næsten 600 værelser, sky bar og form som en trevinget flypropel, får det kommende hotel sine helt egne kendetegn. Arkitektfirmaet Kullegaard skal være med til at sikre, at det nye hotel i Københavns Lufthavn bliver realiseret.

Antallet af turister og forretningsrejsende i Københavns Lufthavn er støt stigende. Det skaber et øget behov for hotel- og konferencefaciliteter, som lufthavnen søger at imødekomme. I den forbindelse er den norske virksomhed Strawberry Properties i gang med at opføre et nyt hotel i det tidligere parkeringsområde P9 ved Terminal 3. 


Konferencecenter med internationalt potentiale 

Det nye Comfort Hotel opføres på Ellehammersvej ved siden af det eksisterende Clarion Hotel, og forbindes di¬rekte med metro, tog og lufthavn. Et af hotellets særlige kendetegn bliver et cirka 2.500 kvadratmeter søjlefrit konferencecenter, som bl.a. skal tiltrække nye internationale arrangementer. Den dobbelthøje stueetage kommer også til at indeholde bar, restaurant og reception. 


Hotellet rummer omkring 600 værelser, der fordeles i tre fløje, som ovenfra ligner en trevinget flypropel. Fløjene ”svæver” ovenpå det søjlefrie konferencecenter, hvor to af fløjene opføres i 12 etager, mens den tredje fløj opføres i 11 etager. Højden på fløjene defineres ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse i lufthavnen. På toppen af hotellet findes en sky bar, som giver optimal udsigt til både fly, vand og by. 


Kullegaard sikrer bygbarhed og realisering 

Kullegaard A/S deltager i projektet som en del af et større team, der bl.a. også består af de svenske arkitekter Krook & Tjäder AB og den norske projektudvikler og entreprenør HENT AS. Det er begge samarbejdspartnere, der har stor erfaring inden for hotelbranchen, hvor de tidligere har arbejdet med Strawberry Properties. 


Krook & Tjäder er ansvarlig for projektets arkitektur og den daglige projekteringsledelse, mens Kullegaard sikrer, at projektet lever op til danske normer og standarder. Derudover bidrager det danske arkitektfirma til løbende kvalitetssikring og bygbarhed, hvor der er et særligt fokus, da der udvikles og bygges samtidigt. 


Fakta  

Projekt Comfort Hotel i Københavns Lufthavn 

Bygherre Strawberry Properties 

Omfang 39.000 m² inkl. parkeringskælder 

Udførelsesperiode 2017-2020 

Primære samarbejdspartnere HENT AS, Krook & Tjäder AB


Kilde: Kullegaard Arkitekter