Visualisering: Arkitema Architects

Containerboliger til kreativ bydel

I et råt tidligere industrimiljø i Roskilde skal der nu opføres boliger bestående af containere sat sammen på stålrammer. De 30 boliger, der skyder op i tre punkthuse i Roskildes kreative bydel, er tegnet af Arkitema Architects og bliver opført af Container Living, der er specialiseret i beboelse i containere.

Et stort, tidligere industriområde i den sydlige del af Roskilde har gennem de seneste år oplevet en større transformation til Roskildes kreative bydel, kaldet Musicon. Inden for de næste 15 år er det målet, at Musicons 250.000 kvm, der tidligere lagde grund til en betonvarefabrik, skal huse 1.000 arbejdspladser og 1.000 boliger. 30 af disse boliger er planlagt i projektet Beat box, der er tegnet af Arkitema Architects.

 

Autentiske boliger med rå fremtoning

Projektet består af en stueetage i beton med store glaspartier, hvilket er med til at knytte bygningen til områdets historie. Ovenpå denne base bliver der bygget en stålkonstruktion, der kommer til at fungere som en slags reol, der holder de 48 containere, som skal indeholde ca. 30 boliger på 30, 60 og 90 kvm. Ved hjælp af de store reoler opnår arkitekterne en vis fleksibilitet i de restriktioner, som en container i sagens natur giver.

 

- Beat box er et sjovt og udfordrende projekt, hvor vi arbejder inden for containerens helt faste rammer, som vi alligevel formår at omforme til noget nyt. Ved at fastholde hver enkelt containers ydre og sætte dem sammen med basens beton og de markante ståldragere giver vi Musicon-bydelen nogle helt unikke og autentiske boliger. Der er ingen tvivl om, at disse boliger passer perfekt til områdets rå fremtoning, fortæller forretningsområdechef i Arkitema Architect, Rolf Kjær.

 

Containere som fremtidens boliger

Beat box er resultatet af halvandet års arbejde, hvor containernes muligheder er blevet undersøgt, så man blandt andet er sikker på, at de opfylder alle krav til boliger – både formelle krav og de kommende beboeres. Planen er, at de fleste containere sættes sammen to-og-to ved siden af hinanden, hvor det ydre bliver bibeholdt, så den rå stil bliver fremtonende. Det betyder, at al isolering bliver indvendigt, hvor containerparrene kommer til at indeholde 60 kvm bolig, fordelt på enten én stor lejlighed eller to mindre lejligheder på hver 30 kvm.

 

- Punkthusene kommer til at have alt det, som en beboer forventer sig af sin lejlighed – på den måde skiller en container sig slet ikke ud fra andre typer boliger. Vi arkitekter bliver udfordret af dens faste mål, til gengæld giver det også en del fordele for os, når vi skal bygge med dem. Selve etableringen af bygningerne kommer til at foregå hurtigere, og derfor er det et rigtig godt alternativ til konventionelle boliger i fremtiden. Både her i landet og i udlandet, jeg er sikker på at vi kommer til at se mange flere containerboliger i årene der kommer, forudser Rolf Kjær.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: Arkitema Architects