Foto: Gottlieb Paludan Architects

Dansk arkitekt vinder international hæder for sine hængende træer

Gottlieb Paludan Architects vinder den fornemme Leaf Award 2016 for Københavns nye, biomassefyrede kraftværk på Amager, BIO4. Læs mere om vinderprojektet med de lodrette træstammer her.

Ved en ceremoni i London i weekenden modtog Gottlieb Paludan Architects den fornemme pris Leaf Award 2016 for BIO4, Københavns nye, biomassefyrede kraftværk på Amager. 

 

Vinderprojektet, der omfatter en ny kraftværksblok og en helhedsplan for den fremtidige udvikling af Amagerværket, vandt i sin kategori over projekter fra Sydafrika, Afghanistan og USA. Juryen omfattede prominente profiler fra arkitektur- og byggebranchen, blandt andet partnere og designchefer fra Zaha Hadid Architects, Skidmore Owings & Merrill, AECOM og BDP. 

 

BIO4 skal stå som et vartegn for bæredygtig varmeproduktion og et udflugtsmål for københavnere og turister. Projektet er et vigtigt led i Københavns ambitioner om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. 

 

Det nye kraftværks arkitektur fortæller om den grønne omstilling, blandt andet ved at invitere borgerne til at bestige værkets facade af træstammer og få indblik i produktionsprocesserne. 

 

Foto: Gottlieb Paludan Architects

 

Skoven som symbol på fornybare ressourcer er det gennemgående tema for både helhedsplan og kraftværksblok: Træplantning er således det bærende strategiske og karakterskabende element i behandlingen af Amagerværkets arealer, mens den nye kraftværksblok omsluttes af en dyb facade af træstammer, som både udgør et sted og en fortælling, man kan færdes i. En fortælling om skoven og omstillingen til bæredygtig energi.

 

BIO4 er udarbejdet i samarbejde med Møller & Grønborg og Speirs + Major.

 

Læs mere her

 

Kilde: Gottlieb Paludan Architects