Foto: Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Dansk Byggeri er positive over ny udmelding fra regeringen og DF

Det handler om de planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne der sløjfes i en ny aftale om at afskaffe det såkaldte omprioriteringsbidrag for erhvervsuddannelserne fra næste år.

Hos Dansk Byggeri er glade for den nye samlede udmelding fra regeringen og Dansk Folkeparti der er blevet enige om at stoppe de årlige to-procents besparelser på erhvervsuddannelserne.

 

Hvis erhvervsuddannelserne skal være attraktive for flere unge, kræver det, at undervisningen er i top, og at der er moderne værksteder og udstyr. Men hvis flere unge skal få øjnene op for mulighederne i erhvervsuddannelsern, er der ifølge Dansk Byggeri et udtalt behov for at gentænke samspillet mellem folkeskole og erhvervsuddannelser.

 

- Vi frygter, at nogle af de gode initiativer i regeringens EUD-udspil, der skal åbne skoleelevernes øjne for erhvervsuddannelserne, vil blive svækket. Det gælder fx muligheden for, at skolerne kan lægge udvalgte valgfag ud på erhvervsskolerne, siger Louise Pihl.

 

Alene i bygge- og anlægsbranchen viser de seneste prognoser, at virksomhederne vil mangle 17.000 faglærte i 2028.

 

- Så inden vi tager armene helt op over hovedet, er det vigtigt at vide, om aftalen giver plads til både at genoprette erhvervsskolernes økonomi og finansiere nye tiltag, der kan få flere unge til at vælge uddannelserne. Det er vigtigt hele tiden at holde for øje, at virksomhederne  allerede nu mangler faglærte, og at vi ser ind i en fremtid, hvor der er udsigt til en ekstrem mangel på kvalificerede faglærte medarbejdere, afslutter underdirektør Louise Pihl.

 

Kilde: Dansk Byggeri