Visualisering: Sangberg Architects

Det 59.000 m2-store projekt Kronen Vanløse åbner i morgen

Der har været stor aktivitet på Apollovej i Vanløse i flere år, men nu åbner Kronen Vanløse endelig. Det nye 59.000 m2-store projekt med butikker, restauranter og beboelse ved Vanløse Torv er klar til at slå dørene op for gæster og nysgerrige borgere.

Det nye shoppingcenter Kronen Vanløse bliver det 8. største i Københavnsområdet med masser af spændende oplevelser og kulturelle tilbud til borgerne. Der kommer i alt 60 nye dagligvare-, indretnings- og modebutikker til Vanløse med det nye shoppingcenter. Borgerne i Vanløse kan også se frem til restauranter, cafeer, rekreative områder. 


I morgen kl. 08.00 klipper overborgmester Frank Jensen den røde snor og erklærer Kronen officielt åbnet. 

Mette Kapsch, partner i Solstra Capital Partners, der har stået bag udviklingen af det nye bykvarter, glæder sig meget til at fejre det færdige resultat og åbningen:


- Endelig er vi kommet dertil, hvor vi kan byde velkommen til det nye samlende centrum i Vanløse, Kronen Vanløse. Det bliver et moderne kvarter i Vanløse, der er skabt i samarbejde med borgere og vigtige interessenter. Vi har arbejdet hårdt på at skabe et fælles samlingspunkt med masser af tilbud, og vi håber derfor også, at mange mennesker kommer forbi i morgen til åbningsfesten, siger Mette Kapsch.

 

Nyt kvarter i byen

Bent Christensen (S) er formand for Vanløse Lokaludvalg, og han glæder sig på områdets vegne over det nye kvarter i byen. Han udtaler i forbindelse med åbningen:

- Velkommen til Vanløse. Det er en stor glæde, at Vanløses bymidte nu er kommet tættere på, med åbningen af Kronen, et center med mange butikker, der kan være med til at skabe mere handel, være arbejdsplads for mange medarbejdere, og om kort tid danne bolig for mange Vanløse-borgere.

 

Baggrund for Kronen

Det ny kvarter med butikker og boliger har fået navnet Kronen Vanløse fordi en krone symboliserer samling; en ting eller et symbol der samlet noget. En krone kan både være en trækrone, og et symbol på en krone på toppen af noget. Navnet, Kronen, har en stærk historisk forbindelse til Vanløse og udviklingen i dansk detailhandel. På Jyllingevej 56 kan man stadig se skorstenen efter margarinefabrikken "Kronen", der blev grundlagt i 1914. Det udviklede sig til en hel kæde af butikker, der solgte kaffe fra eget risteri og andet godt. I begyndelsen af 1960erne overtog Børge Olsen forretningerne, og disse blev en del af Irma-kæden.


Læs mere her 

Kilde: Kronen Vanløse