Visualisering: Dorte Mandrup Arkitekter

Dorte Mandrup Arkitekter skal renovere familiebyggeri

Dorte Mandrup Arkitekter vinder konkurrencen om renoveringen af det gamle Kvarterhus i Kgs. Enghave, så der skabes et nyt samlingssted i Sydhavnen i København - et byggeri hendes oldefar tegnede.

Ikke alene vinder Dorte Mandrup Arkitekter konkurrencen, man kan også sige, at det bliver i familien. Det er nemlig hendes oldefar, Christian Emil Mandrup-Poulsen, som har tegnet det eksisterende hus, der skal renoveres. Det nye kvarterhus skal i højere grad engagere en bred skare af bydelens beboere igennem et forynget og aktivt udtryk.

- Vinderprojektet giver en rigtig god løsning på en i øvrigt meget kompliceret opgave. Det er lykkedes at skabe en mere tilgængelig og logisk indretning af huset, samtidig med at man med respekt for de mange bevaringskvaliteter også har turdet udfordre husets arkitektur, udtaler Lars Autrup, som repræsenterer Bedømmelsesudvalget for Realdania.

Den nye arkitektoniske helhed signalerer husets mange fremtidige tilbud og opfordrer til fællesskab på tværs af bydelens forskellige brugergrupper.

Ny indgang, pausesteder og mere lys
Renoveringen af Kvarterhuset indebærer et nyt indgangsparti på husets gavl med en iøjnefaldende facade samt en adgangszone med et podie og en bred trappe, der indbyder til ophold for kvarterets beboere.

Facaden er bygget op af et åbent balkonsystem, beklædt af keramiske stave i vekslende røde teglfarver. Den giver adgang til alle Kvarterhusets etager og fungerer som pausested for husets brugere.

- Udover, at det selvfølgelig er sjovt at gå i min oldefars fodspor, så er jeg også rigtig glad for, at Københavns Kommune, Realdania og AKB vælger os. Jeg ser det som en anerkendelse af den grundighed, vi arbejder med, når vi skal finde frem til den bedste løsning i disse of te komplekse sager. Og så er vi selv følgelig rigtig glade for, at de værdsæt ter den arkitektoniske originalitet, som udløses af vores fokus på at skabe maksimal værdi for både borgere og bydel, fortæller Dorte Mandrup.

Fakta:
Adresse: Borgbjergsvej 52, 2450 København SV
Klient: Foreningen Kvarterhuset
Areal: 597 m2
Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter A/S
Enterprise: CC Brun Enterprise
Ingeniør: Steensen Varming
Projekt: Renovation af Kvarterhus Sydhavnen

Kilde: Dorte Mandrup Arkitekter - www.dortemandrup.dk