Foto: PR

DTU-professor i front for verdensomspændende ingeniørorganisation

Professor Bjarne W. Olesen fra DTU Byg er blevet valgt som præsident for den verdensomspændende organisation ASHRAE, der arbejder med indeklima, opvarmning, køling og ventilation. Udnævnelsen er en unik mulighed for at styrke det internationale forskningssamarbejde på området.

Professor Bjarne W. Olesen fra DTU Byg er blevet valgt som præsident for den internationale organisation ASHRAE med hovedsæde i Atlanta, USA.

 

ASHRAE er verdens største ingeniørorganisation for indeklima, opvarmning, køling og ventilation. Organisationen har cirka 57.000 medlemmer fordelt på mere end 130 lande.

 

Det er kun anden gang, at en person uden for Nordamerika bliver udnævnt til præsident for ASHRAE. Præsidentperioden løber fra juli 2017 og et år frem.

 

Fællesskabet skal udvides

Som præsident vil Bjarne W. Olesen have fokus på at udvide det globale fællesskab inden for ASHRAE’s fagområde, udvide de teknologiske horisonter for organisationen og udvide organisationens værdi for medlemmerne.

 

– Alle førende virksomheder er til stede internationalt. Konsulenter, ingeniører og arkitekter arbejder på verdensomspændende projekter, og derfor er ASHRAE nødt til at have en stærkere global tilstedeværelse for at betjene vores medlemmer bedst muligt, sagde Bjarne W. Olesen i sin indsættelsestale, som blev holdt i den amerikanske by Long Beach.

 

Læs mere her.

 

Kilde: Danmarks Tekniske Universitet