Foto: NCC

Enorme mængder asfalt til ny motorvej

Nedtællingen til åbningen af hele den nye Holstebromotorvej er begyndt. Der er derfor tryk på i det jyske, hvor NCC er i fuld gang med at producere og udlægge 65.000 tons asfalt til den sidste del af motorvejen.

Til september skal samtlige 39 kilometer motorvej stå klar til indvielse. Der arbejdes derfor på højtryk på NCC’s asfaltfabrikker, som skal producere mere end 65.000 tons asfalt til de sidste 15 kilometer fra Tvis til Holstebro N.

 

NCC vandt asfaltentreprisen, fordi virksomheden har den volumen, der skal til for at levere og udlægge de mange tons asfalt i løbet af ganske kort tid.

 

Krav til samarbejde og planlægning

NCC’s store asfaltmaskiner er netop nu begyndt at udlægge de mange tons asfalt, som skal medvirke til at forbedre infrastrukturen for både borgere og erhvervsliv i regionen. Motorvejen skal koble det nordvestlige Jylland til motorvejsnettet og dermed sikre en hurtigere rejsetid mellem Herning og Holstebro.

 

- Vi har hele tre asfaltfabrikker i spil i hhv. Trige, Brejning og Vilsund, der i tæt samspil skal producere asfalt til både bærelag og slidlag til den sidste strækning af motorvejen. Det stiller krav til samarbejdet mellem vores fabrikker – og ikke mindst til planlægningen af vores øvrige projekter, da vores fabrikker i perioder vil være 100 % dedikerede til motorvejsprojektet, siger Frede Amdi, områdechef i NCC Industry, Asfalt.

 

En stor del vil bestå af genbrugsasfalt og derved sikre et bæredygtigt aftryk på en af Danmarkshistoriens største motorvejsbyggerier.

 

Et bæredygtigt aftryk

NCC satte sidste år rekord i genbrug af asfalt i sin produktion af ny asfalt, og i år har virksomheden skruet yderligere op for ambitionerne om en grønnere fremtid. Derfor får Holstebromotorvejen, lige som mange af NCC’s øvrige vejprojekter, tilført masser af genbrugsasfalt.

 

- Ud af de 65.000 tons asfalt vil 15.000 tons være genbrugsasfalt, som skal anvendes i det nederste bærelag. Ved at genbruge gammelt asfalt i den nye asfalt sker der en direkte genanvendelse, fordi man bibeholder værdien på de materialer, der indgår. Resultatet har de samme egenskaber og kvalitet som traditionelt produceret asfalt, siger Kurt B. Hansen, produktionschef i NCC Industry, Asfalt.

 

NCC har de seneste par år forberedt sig på at blive endnu bedre til at producere genbrugsasfalt til det danske vejnet og har derved optimeret sin produktion, så den er gearet til at håndtere større mængder genbrugsasfalt.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: NCC