Foto fra video af Region Hovedstaden

FILM: Sådan bliver de nye rammer på Bispebjerg Hospital

Tag med overlæge og forsker Celeste Porsbjerg på en tur ind i den nye Laboratorie- og Logistikbygning, der er under opførelse på Bispebjerg Hospital. Bygningen skal blandt andet rumme faciliteter for den fælles forskning på tværs af afdelinger og specialer.

Byggeriet af Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital skrider godt fremad. I løbet af 2018 vil laboranter, driftsfolk og forskere gradvist begynde at tage huset i brug.

 

En af de medarbejdere, der vil få sin gang i huset, er Celeste Porsbjerg. Hun er overlæge og klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Hun glæder sig til at få nye optimerede rammer for forskningen og har positive forventninger til huset:

 

– Det som vi forventer, at det her hus kan gøre for forskningen her på Bispebjerg, er at den kan løfte niveauet på tværs af afdelinger. Og det kan komme patienterne til gode. Patienter fejler ofte mere end en ting, når de bliver indlagt. Og det kræver, at flere specialer går sammen, siger hun og tilføjer:

 

– God forskning handler nemlig også om at samle flere specialer og tænke på tværs af problemer og løsninger. Og det er noget af det, man kan, når man samler forskerne, lægerne, sygeplejerskerne og fysioterapeuterne i et hus som det her.

 

Lettere at vidensdele

En anden fordel ved at få samlet laboratorierne på et sted er, at det bliver nemmere for forskerne et videndele og hjælpe hinanden. I dag foregår forskningen nemlig alle mulige steder på og uden for hospitalet, og ofte sender forskere materiale ud af landet for at få lavet bestemte laboratorieundersøgelser.

 

Celeste Porsbjerg har selv oplevet at måtte sende prøver så langt som til Australien. Det kan fremover forhåbentlig undgås, når forskningen rykker under samme tag i Laboratorie- og Logistikbygningen.

 

 

Fakta om bygningen

  • Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på ca. 10.000 kvm. og forventes at stå klar i sommeren 2018.
  • Bygningen skal blandt andet indeholde laboratorier, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Psykiatrisk Center København.
  • Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der bygges på Bispebjerg Hospitals område frem til 2025.
  • Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er finansieret af Kvalitetsfonden med 2,95 mia. kroner og af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kroner.
  • Region Hovedstaden investerer de kommende år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

 

Kilde: Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg