Visualisering: 3-D EMPIRE A/S

Flere bæredygtige boliger vil løfte Islands Brygge

Boligprojektet Castor med 78 bæredygtige boliger på Islands Brygge har rejsegilde 13. august. Castor udgør tredje etape af de over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som PensionDanmark og NCC opfører på HavneBryggen.

Islands Brygge står foran endnu et bæredygtigt løft til glæde for både familier i nye kvalitetsboliger, den københavnske bydel og miljøet.

 

– Det bliver boliger med meget høje standarder for miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima, energibesparelse og fællesskab i åbne gårdmiljøer. De får dertil en imponerende udsigt og en af de bedste beliggenheder i København. Der er stor købsinteresse for Kvalitetsboliger med lave vedligeholdelsesomkostninger, og vi forventer derfor et godt afkast til vores medlemmer fra denne investering, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

 

Byggeriets 78 ejerlejligheder og de tilhørende erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i maj 2019. PensionDanmark opfører i alt over 500 bæredygtige boliger fordelt på fem byggefelter på Islands Brygges havnefront.

 

Guld-certificering

Castor bliver opført direkte mod havnefronten, så de kommende beboere flytter ind i en stærk attraktion i lokalområdet med imponerende udsigt over vandet fra lejligheder, altaner og tagterrasser. Der er let adgang til havnebade, indkøb og metrostation. 

 

Castor bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld med fokus på blandt andet kvalitet, et sundt indeklima og med fleksibelt antal værelser i den enkelte lejlighed, så boligen kan følge med en families udvikling over tid.

 

– Sådan en certificering er ikke bare et stykke papir, men en garanti for, at bygningen lever op til en lang række krav til bæredygtigt byggeri, som også kommer beboerne til gode i form af blandt andet store vinduesarealer og lavt energiforbrug,” siger Palle Bjerre Rasmussen.

 

13. august kl. 11.00 holder bygherren PensionDanmark og totalentreprenøren NCC rejsegilde for boligprojektet Castor, der bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld og er tegnet af Henning Larsen Architects. Københavns overborgmester Frank Jensen er blandt talerne.

 

Fakta om Castor

  • 78 ejerboliger fra 76 til 256 m2
  • Ejendommen er på 10.690 m2 og hertil 5.090 m2 kælder
  • 1 stor dagligvarebutik
  • 7 øvrige butikslejemål á ca. 100 m2 til café, restaurant og specialbutikker mv.
  • Kælder bruges til parkering for biler og cykler samt depotrum til boliger og butikker.
  • Bygherre: PensionDanmark
  • Totalentreprenør: NCC Danmark
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects.

 

Kilde: PensionDanmark / NCC