Første spadestik i gang på enestående BIG-skyskraber i Singapore

BIG og Carlo Ratti Associati har designet en ny, vild skyskraber i hjertet af Singapores forretningskvarter. På et tidligere parkeringsareal er første spadestik, til den 280 meter høje bygning med grønt både ude og inde, nu taget. Se de flotte billeder her.

Indenfor vil bygningen bestå af kontorer, 299 boliger og tilhørende fællesfaciliteter og grønne opholdsrum.
 

- BIG's design seeks to continue Singapore’s pioneering vertical urbanism with the 280 m tall diverse community of places to work, live and play inside as well as outside, siger Bjarke Ingels: - At multiple elevations, the facade peels open to reveal urban oases for its users and the surrounding city – animating the elegant smoothness of modern architecture with the ubiquitous tropical nature. 

 

Et kig ind i en tropisk verden

Bygningens centrale vertikale ”finner” gør at man udefra får et kig ind i den tropiske vegetation inde i bygningen. I stueetagen vil besøgende blive mødt med en offentlig "regnskov plaza" og en park med en række "aktivitetslommer", som giver plads til fitness, kunstinstallationer eller andre fællesskabsaktiviteter.
 

 

I det indre 19 meter høje byrum , der skabes inde i skyskraberen, skaber seperate lobbyer til lobbyer til bygningens kontorer og boliger og fører også gæster og beboere videre til et "madcenter". 

 


Der er boliger i de nederste 8 etager og kontorer på de 29 øverste etager. Derimellem er der 4 etager til den såkaldte "Grønne Oase”, som er et 30 meter højt åbent anlagt område med sammenhængende niveauer, der danner en botaniske promenadespiral, der giver udsigt over både den grønne oase og  byen.

 

 

Læs mere om projektet og se flere billeder her


Kilde: BIG