Foto: Temporent Danmark

Glem ikke kontormiljøet i indeklima-debatten

Nyhed fra HFB: Debatten om indeklimaet på de danske folkeskoler kører igen, men der mangler samtidig mere fokus på kontormiljøerne i den sammenhæng. Her halter det nemlig også bagefter med indeklimaet, mener Claus Weppler, adm. direktør i Temporent.

Danske lønmodtagere opholder sig i gennemsnit mere end 1.400 timer om året på arbejdspladsen. Det viser tal fra Danmarks Statistik. De mange timer, svarende til 190 hele arbejdsdage om året, stiller høje krav til arbejdsmiljøet og indeklimaet.

 

Desværre halter mange kontormiljøer bagefter på indeklimafronten, ligesom det er tilfældet på en stor del af de danske folkeskoler.

 

– Vi er mere end glade for, at indeklimaet på landets skoler lige nu tages op af blandt andet Dansk Byggeri. Men det er også vigtigt, at vi ikke glemmer kontormiljøerne. Både skoler og kontorer er to store og vigtige sektorer, hvor der virkelig er potentiale til en opgradering på indeklimaet, siger Claus Weppler, adm. direktør i Temporent, der har fokus på indeklimaet i deres moduler til kontorer, skoler og børnehaver.

 

Indeklima påvirker produktiviteten

Han referer til den aktuelle debat, der lige nu kører om folkeskolernes dårlige indeklima. Men det er ikke kun på de danske skoler, at indeklimaet forsømmes, og det er et problem, mener Claus Weppler.

 

– Vi ved, at indeklimaet spiller en stor rolle på vores velvære og vores evne til at præstere. Det vil derfor være gavnligt for alle, hvis der fokuseres endnu mere på at skabe sunde kontormiljøer, der fremmer både trivsel og produktivitet blandt medarbejderne. Sygedage koster i længden meget mere end de ressourcer, det kræver at optimere indeklimaet, siger han.

 

Et løft i sundheden

Ikke nok med, at det kan være direkte sundhedsskadeligt at opholde sig for mange timer i et indeklima med dårlig luftkvalitet, fugt- eller kuldegener. Et usundt indeklima påvirker også koncentrationen og effektiviteten i en negativ retning.

 

Omvendt kan et sundt indeklima i kontormiljøet netop betyde op til 10-12 procent øget produktivitet, viser en tidligere undersøgelse. Derfor er Temporent meget optagede af at levere moduler, der gennem et godt indeklima, fremmer trivsel og sundhed. Både når det gælder moduler til skoler og kontorer.

 

Læs mere her.

 

Kilde: Temporent Danmark / HFB