Foto: PR

Grohe vil forebygge vandskader med sensor-teknologi

Nyhed fra HFB: Armaturproducenten Grohe har udviklet et revolutionært sikkerhedssystem, der beskytter boligen mod vandskader. En minimalistisk løsning til enhver placering i boligen.

Produkterne Sense og Sense Guard er udviklet til at kunne forebygge de problemer, der opstår ved en vandskade i boligen.

 

– Hovedrørsrelaterede vandskader er den hyppigste årsag til skader i hjemmet. Når vandskader opstår, vil du gerne have, at problemerne skal fikses med det samme, men det kan tage uger, hvis ikke måneder, før alting er repareret. Derfor er forebyggelse den bedste foranstaltning. Og netop derfor har vi udviklet Grohe Sense-sikkerhedssystemet, siger Michael Rauterkus, CEO i Grohe.

 

Advarer ved uregelmæssigheder

Sense er en vandsensor, som kan måle luftfugtigheden, opdage lækager og omgående advare, hvis der skulle opstå en uregelmæssighed. Den reagerer på tilstedeværelsen af vand, hvor det ikke burde være.

 

Sense Guard bliver installeret som en del af vandrøret og kan derfor afbryde vandforsyningen i tilfælde af brud på et vandrør. Begge enheder kontrollerer og bliver kontrolleret af en teknologi, der gør det muligt at holde styr på vandsituationen ved hjælp af Grohe's nye Ondus-app.

 


Foto: PR

 

Automatisk reaktion

Vandsensoren Sense kan placeres på gulvet eller i skabet under køkkenvasken, hvor den registrerer oversvømmelser eller mindre lækager og måler rummets temperatur og luftfugtighed.

 

Sense Guard er en styreenhed, som alarmerer ved risiko for frost, mindre lækager eller rørbrud. Ved at lade en professionel installatør installere Sense Guard på det centrale vandrør, vil enheden automatisk lukke for vandforsyningen, hvis et rør skulle sprænge. Og hvis man glemmer at slukke for en vandhane, vil Sense Guard også opdage det, oplyser Grohe.

 

Høj sikkerhed mod uønsket vand

Det innovative sikkerhedssystem, kører på en standard trådløs LAN-teknologi, som kontrolleres via Ondus-appen, der udgør kernen af Sense-systemet. Den gør det muligt at overvåge og kontrollere Sense og Sense Guard.

 

Systemet sender en advarsel, når der registreres et vandrelateret problem. Sense Guard giver mulighed for at lukke for vandforsyningen via appen og dermed forebygge større vandskader. Appen har også en funktion, der giver brugeren mulighed for at måle boligens vandforbrug.

 

Læs mere her.

 

Kilde: HFB / Grohe A/S