Foto: Henning Larsen

Henning Larsen modtager international anerkendelse

Den danske tegnestue er netop blevet hædret af The American Institute of Architects, for deres design af Nordeas hovedkontor i Danmark.

Samtidig med modtagelsen af hædersprisen, Honor Award for excellence, er projektet shortlisted institutets nyoprettede Sustainable Future Award.

 

Designet af Nordeas nye danske hovedkvarter er baseret på værdier som gennemsigtighed og bæredygtighed. Med byggeriet har man dermed været med til at sætte en ny standard for hvordan der bygges til den finansielle sektor.

 

Med bygningen har Henning Larsen formået at give de forbipasserende et bredt visuelt indblik i livet og arbejdsgangen i både selve banken, konference lokaler og kontoerne. Og det på den måde smelter bygningen sammen med bylivet og møder det på en åben og indbydende facon. Alt dette er lykkedes i trods af den finansielle sektors indiskutable behov for et højt sikkerhedsniveau.

 

Foto: Henning Larsen

 

Også bæredygtighed har været en værdi der har været i fokus i alle aspekter af designet og konstruktionen. Dagslyset bliver naturligt integreret via ovenlysvinduer, der kan styres så lyset aldrig rammer de ansattes skærme direkte og samtidig sikrer at brugen af kunstige lyskilder holdes på et absolut minimum.

 

Bygningen er udstyret med et ”falsk gulv” bestående af mikroperforerede gulvplader der leder overskydende varme væk fra arbejdsstationer. Ligeledes har skrivebordene indlejret vandkøling således at varmen fra teknisk udstyr afledes.

 

Meget af den overskydende varme bruges til opvarmning af medarbejderens cykelparkering, hvor der er plads til ikke mindre end 715 cykler. Bygningens er desuden LEED Platinum-certificering, hvilket blandt andet betyder en reduktion i energiforbruget i datacenteret med 62,5 % sammenlignet med en LEED-basisberegning.


Kilde: Henning Larsen