Foto: New York Climate Week

Holistisk tilgang til klima, sundhed og bæredygtighed

Resten af verden er meget interesseret i nordiske løsninger på de udfordringer, som urbanisering og klimaændringer fører med sig. Det rapporterer Rambøll efter deres deltagelse i New York Climate Week.

- Det er denne type samarbejde vi har brug for, hvis vi skal gøre vores byer mere robuste. Sådan sagde Pethmano Phannavong, der er ansvarlig for oversvømmelsesrisici i Washington DC om samarbejdet med Københavns Kommune og Rambøll.


Ordene faldt på en bådtur på Hudson River i New York, som Rambøll var medarrangør på, og hvor eksperter fra koncernen drøftede klimaændringer, urbanisering og andre udfordringer med kunder og samarbejdspartnere.


Til stede var blandt andet også Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester fra Københavns Kommune og Claus Meyer, verdenskendt kok og grundlægger af NOMA, blandt meget andet.

 

En del af New York Climate Week

Eventen var en del af New York Climate Week, hvor eksperter og beslutningstagere fra hele verden i den forløbne uge har diskuteret løsninger på klimaudfordringen. Der blev også drøftet bæredygtighed i mere bred forstand, med udgangspunkt i FN’s bæredygtighedsmål.


Større fokus på sundhed

Det skete for eksempel på konferencen Cities for Global Impact - Advancing the SDGs through Urban Action, hvor Danish Cleantech Hub var vært sammen med bl.a. Dansk Industri.


Her åbnede statsminister Lars Løkke Rasmussen med at slå fast, at verdens byer er meget centrale for at løse klimaudfordringen, og Rambølls gruppemarkedsdirektør for bæredygtighed Neel Strøbæk sad i panelet, der diskuterede ’Healthy Cities for Better Living’ sammen med bl.a. Jeb Brugmann, direktør for Solutions Development and Innovation i 100 Resilient Cities og CEO Jens Birgersen fra Rockwool.

 

Klima, luftkvalitet og sundhed hænger sammen

Neel Strøbæk fremhævede, at man må se holistisk og integreret på urbaniseringens udfordringer for at
tackle dem korrekt – og for eksempel tænke klima mere sammen med de beslægtede områder luftkvalitet og sundhed:


- Vi er nødt til at blive meget bedre til at fokusere på de sundhedsmæssige aspekter i byplanlægning. Og vi skal tænke i nye metoder, som i København, hvor skybrudsvand bliver brugt til at fremme byens rekreative, grønne områder og dermed højne beboernes trivsel.


Det er projekter som disse, der har været med til at få amerikanske byer som Washington DC og New York om bord i samarbejdet med København og Rambøll.


Læs mere om  New York Climate Week her


Kilde: Rambøll