Foto: Erik Arkitekter

Hovedentreprenør valgt til ombygning af Hotel Ascot i København

Med en kontraktsum på 65 millioner kroner står Ascot Hotel på Axeltorv over for en omfattende ombygning. Aserballe & Knudsen er nu valgt som hovedentreprenør for projektet, der udføres i samarbejde med rådgiverne NIRAS og Erik Arkitekter.

Den korte tidsfrist gør opgaven interessant, da ombygningen skal stå klar i efteråret 2019, hvor de 94 værelser allerede er udlejet fra november næste år.

 

– Det er en virkelig interessant opgave, fordi vores entreprenørkompetencer i den grad kommer i spil. Vi gennemgår bygningen fra kælder til kvist, og vi kommer igennem en lang række discipliner med alt fra pæleramning til støbning af elevatorskakte og montage af armaturer i børsteguld. Der er særligt fokus på vores evner til at styre en byggeproces sikkert igennem, og vi ved allerede, at værelserne er udlejet fra november næste år, så vi skal bare være færdige til tiden, fortæller Thomas Willumsen, der er sektionschef i Adserballe & Knudsen.

 

Plads og logistik kræver god koordinering

Selvom nedrivningsarbejdet startede 16. oktober, bliver der ikke etableret en egentlig byggeplads på grund af hotellets centrale placering i midten af København. Derfor bliver der stillet store krav til planlægning- og koordineringsarbejdet mellem parterne.

 

– Det er altid interessant at renovere i hjertet af København på grund af de udfordringer, det giver i forhold til plads og logistik. Der er store krav til koordineringen mellem fagene og planlægningen af materialeleverancer, og vi kommer i vid udstrækning til at arbejde efter just-in-time princippet. Vi har ikke plads til at have to elevatorer stående ude på Studiestræde, siger Thomas Willumsen.

 

Renovering ind til kernen

Bygningen fra 1933 skal pilles ned helt ind til de bærende konstruktioner:

 

- Konstruktivt ændrer vi det hele. Vi river alle gulve op og forstærker det eksisterende bjælkelag, da vi skal støbe gulve til nye badeværelser. Vi nedlægger en hel terrazzotrappe, der går fra stuen til sjette sal i midten af bygningen, så vi kan få plads til de ekstra værelser. Vi etablerer en ny elevator og betonkerne i hele huset højde i den ene af bygningen, og øverst bygger vi et ventilationstårn på et par etager, forklarer projektchef Henrik Munk Jørgensen, der er en af fem mand, som Adserballe & Knudsen har på sagen.

 

– Hele facaden skal renoveres, og dertil kommer nye installationer, både køl, ventilation, el og vvs. Inden da skal der miljøsaneres for pcb og bly i hele bygningen. Det er det første arbejde, der sættes i gang, tilføjer han.

 

Kilde: Dagens Byggeri