Foto: NYSTA

Ikonisk bro i New York åbnet for trafik

Den nye karakteristiske bro i New York – Governor Mario M. Cuomo-broen er netop blevet officielt indviet og er nu klar til at betjene 140.000 bilister om dagen. COWI har været med til at realisere projektet.

Governor Mario M. Cuomo Bridge blev færdig til tiden og inden for budget, og er klar til at tage imod 140.000 bilister om dagen. Broen er blandt de største totalentrepriser inden for transportsektoren i USA.

 

Skar 18 måneder af oprindelig tidsplan

Normalt indebærer en totalentreprise færre risici, kortere opførelsesfrister og lavere omkostninger, uden at det går ud over konstruktionens funktionsdygtighed. På dette projekt skar brugen af totalentreprise 18 måneder af det oprindelige budgetestimat.


Til en pris på 3,98 milliarder dollars skal den fem kilometer lange, dobbeltfagede skråstagsbro hver dag betjene 140.000 bilister, der pendler mellem Rockland og Westchester.


Broen har otte vejbaner, fire nødspor, en kombineret cykel- og fodgængersti, og en busbane – alle adskilt på øst- og vestgående konstruktioner, der understøttes af fælles fundamenter. Broen er også designet til at kunne håndtere belastningen fra togtrafik i fremtiden.

 

Afløseren for en usikker og overbelastet konstruktion

Den gamle Tappan Zee-bro åbnede i 1955 som en forbindelse over Hudsonfloden ca. 40 km nord for New York City, hvor den var en vigtig hovedfærdselsåre for pendlere og virksomheder. Men der var væsentligt mere trafik på broen, end den var designet til: Træpælefundamenterne var svækkede, og omkostningerne til vedligehold og reparationer skød i vejret.


Den nye bro er en vigtig investering og et stort aktiv for vejmyndighederne i New York og broens daglige brugere.


Don Bergman, COWIs vice president for Major Projects i Nordamerika og chefingeniør for det nye skråstagsfag, siger:


- Det er en kæmpe milepæl – ikke bare for projektholdet, men for hele COWI. Som virksomhed er vi meget stolte af, hvordan vi bidrager til at udvikle innovative infrastrukturløsninger, der skaber sammenhæng i bæredygtige samfund.


- Vores erfaring med totalentrepriser viste sig yderst værdifuld på dette komplekse projekt. Vores ekspertise og nytænkning inden for betons holdbarhed og levetid udmundede i en konstruktion, som vi forventer kan modstå tidens tand. Jeg er meget stolt af vores hold og deres indsats på dette enestående projekt.


Holdet fra Tappan Zee Constructors, LLC., der udførte totalentreprisen, bestod af et konsortium af projekterings-, ingeniør- og byggefirmaer, heriblandt Fluor, American Bridge, Granite Construction, Traylor Bros., HDR, COWI, URS, og GZA. 

 

Fakta 

Sted: New York, USA

Periode: 2013-2018

Kunde: HDR Engineering, Inc.

COWIs ydelser:

› Projektering af hovedfag

› Opførelse

› Kollisionssikring

› System til monitorering af broens tilstand

› Plan for korrosionsbeskyttelse

› Drift

› Planlægning og design af vedligehold.


Projekteringen af hovedfaget blev udført på blot 15 måneder. 


Kilde: COWI