Visualisering: LINK arkitektur

International arkitekturpris til partikelterapicenter

LINK arkitektur er kåret som vinder af ”WAN Future Projects Healthcare Award”. Prisen tildeles for projektet Dansk Center for Partikelterapi – et nyt partikelterapicenter til kræftbehandling ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Dansk Center for Partikelterapi er det mest avancerede stråleterapicenter til dato og det eneste af sin art i Danmark. Projektet præmieres for sin nyskabende tilgang til sundhedsbyggeri.

 

Juryen fremhæver i bedømmelsen, hvordan LINK arkitektur har formået at skabe et menneskeligt og indbydende miljø for brugere og personale til trods for yderst komplekse behov og avanceret udstyr.

 

Et smukt og hjemligt behandlingssted

Partikelterapicenteret er bygget op omkring et indre atrium med grønne, hængende haver og himmellys. Her kan brugere, pårørende og personale opholde sig i lyse og behagelige omgivelser, før de bevæger sig videre til behandlingsfaciliteterne, som findes i direkte tilknytning til det indre atrium.

 

Juryen roser, hvordan det indre atrium og integrationen af dagslys skaber smukke og hjemlige omgivelser samt en klar struktur for husets brugere.

 

– Brugen af dagslys i kombination med det åbne atrium skaber overblik og klarhed for husets brugere, siger Jean Mah, Rektor og Sundheds Planlægger hos Perkins + Will og jurymedlem.

 

Markant arkitektonisk element

Også bygningens eksteriør fremhæves af juryen. Facaden er beklædt med en særlig form for patineret stål, der bidrager til et særligt taktilt udtryk. Designet fremmer involvering af brugerne og fremhæver bygningen som et markant arkitektonisk element i området.

 

– Designets synliggørelse af bygningens hovedfunktioner, samt den særlige brug af materialer skaber interaktion og involvering af patienter og besøgende allerede inden de kommer ind i bygningen, siger Jean Mah.

 

Helende arkitektur

Direktør for Sundhed i LINK arkitektur Mette Dan-Weibel glæder sig over prisen og juryens anerkendelse af det store arbejde, der er gjort for at skabe et partikelterapicenter, hvor det er brugernes oplevelse og velbefindende, der er omdrejningspunktet for arkitekturen.

 

– Hospitalsbyggeri må gerne være en æstetisk oplevelse, hvor det lidt sterile behandlingsmiljø er nedtonet til fordel for sansning og rumoplevelser. Vi ved, at arkitekturen spiller en stor rolle for patienternes helbredelse, siger Mette Dan-Weibel.

 

Centret forventes at tage imod de første patienter i 2018.

 

Læs mere her

 

Kilde: LINK arkitektur