Foto: Rambøll

København bliver vært for arkitekternes OL i 2023

Den internationale arkitektforening (International Union of Architects) har valgt København som destination for foreningens verdenskongres i 2023. Dermed ventes op mod 10.000 arkitekter fra hele verden at komme til byen.

Kongressen tilbyder en unik mulighed for at vise, hvordan der arbejdes med bæredygtig byudvikling i Danmark og eksportere de grønne løsninger til andre byer verden over. Samtidig tiltrækker kongressen verdens fremmeste kompetencer inden for området, der vil bidrage med ny viden og inspiration til fremtidens byer og boliger.

 

Rambøll, Arkitektforeningen, Wonderful Copenhagen, Realdania og flere andre virksomheder har samarbejdet om at få den prestigefyldte kongres til København, og der var kamp til stregen.

 

København var oppe mod Antalya (Tyrkiet), Baku (Azerbaijan), Kuala Lumpur (Malaysia) og Lausanne (Schweiz). Valget af København som værtsby i 2023 blev annonceret på dette års kongres, der fandt sted i Seoul.

 

Unik mulighed for faglig udvikling og forretning

Rambølls Group Executive Director for Byggeri, Lars Riemann, glæder sig over det store opbud af arkitekter og andre eksperter inden for bygningsdesign, der kommer til Danmark:

 

– Det er en fantastisk mulighed for at vise dansk arkitektur og dansk know how inden for design af bæredygtigt byggeri. I Rambøll arbejder arkitekter og ingeniører side om side, hvilket giver smidige processer i designfasen, der gør det langt nemmere for ikke mindst bygherre, som kun skal forholde sig til én rådgiver. Den form for integreret design har uden tvivl betydning for projekternes kvalitet og bygbarhed, og dét at samle fagligheder bliver stadig mere udbredt særligt i Norden. Værdien ved den tilgang – og i det hele taget den brancheglidning vi ser i disse år – er blot et aspekt, som det vil være interessant at benytte kongressen til at adressere. Derudover er der åbenlyst tale om en unik mulighed for at indgå nogle relationer, som forhåbentligt kan generere faglig udvikling og forretning på længere sigt.

 

Bæredygtighed sætter formen

Temaet for kongressen i Købehavn bliver ’Sustainable Future’ under titlen ’SHAPE 2023’, der står for ’Sustainable and Humane Architecture, Planning and Environment’.

 

Kongressen afholdes i Bella Center med en række delarrangementer forskellige steder i København, herunder Rambølls domicil i Ørestad, Carlsberg Byen, Royal Arena, Operaen og DR koncerthuset.

 

Kilde: Rambøll