"Eternal Sundown" indgår i en ny, men genkendelig, version i Copenhagen Light Festival 2019. Den vil kaste sine stråler over Bølgen i Københavns havn foran Hotel Marriott ligesom den gjorde i 2018. Kunstner: Mads Vegas. Foto: Alastair Viper

København lyser igen op i februars mørke

Copenhagen Light Festival bygger videre på den kunstneriske succes-debut i februar 2018, hvor hovedparten af københavnerne fik udendørs lysoplevelser med på vejen – og de internationale TV-medier viste billeder med begejstring.

Byens borgere og besøgende kommer derfor igen til at se hovedstaden lyst op i mørket fra den 1.-24. februar 2019 under Copenhagen Light Festival.

 

Havne- og byrum lyses op med flotte lysoplevelser fra Nordhavn til Ørestad. Der vil være lys på de mørke drivende skyer, flotte gamle bygninger, arkitektoniske torve, byens kanaler og andre af byens rum. 

 

Tivolis nye initiativ "Vinter i Tivoli" lægges også op ad Copenhagen Light Festival, så mest muligt af byen lyses op.

 


Foto: Tivoli

 

35-40 flotte lysinstallationer er pt. planlagt, og gæsterne kan opleve værkerne på egen hånd eller via festivalens guidede lys-ture på cykel, på segway, i kanalbåde og kajakker, samt helt almindelige guidede gåture i den mørke februar måned.

 

Lyset i mørket gav København en ny mulighed lokalt og internationalt

Premieren på den nye lysfestival i København havde i 2018 stor international medie-interesse med 300 presseklip og blev set af over 200 mio. på blandt andet BBC og flere store medier i USA, Tyskland og mange andre lande i Europa, Asien, samt øvrige del af verden.

 

– Vi er pavestolte over igen at kunne byde københavnere og gæster ud og se smukke poetiske lysinstallationer i mørket og dermed tappe ind i to politiske og erhvervsmæssige dagsordener; at københavnerne skal opholde sig 20% mere udendørs og at gøre København til attraktion for vinterturisme. Og så er det mest fantastiske, at det sker med kunstneriske lysinstallationer som løftestang, udtaler projektchef Catja Thystrup.

 


”Søjlen” i Nordhavn, der kunne ses 30 kilometer væk, indgik i Copenhagen Light Festival 2018. Kunstner: Jakob Kvist. Foto: VNR.tv

 


En kilometerlang grøn laser fra Tivoli til Nikolaj Kunsthal er vartegn for Copenhagen Light Festival og tegner samtidig festivalens hovedakse gennem den historiske bykerne. Kunstner: Martin Ersted. Foto: VNR.tv

 

Kilde: Dansk Center for Lys