Illustration: DOMUS Arkitekter

Københavner-bebyggelse skal renoveres for 308 mio.

Tæt på Kastrup Strandpark ligger Frydenspark, en klassisk københavner-bebyggelse opført i 1947. Her har beboerne nu sagt ja til en helhedsplan, der bl.a. giver dem nye badeværelser, nyt tag og bedre indeklima.

Årene har sat sine spor på byggeriet, der er en del af Hovedstadens almennyttige Boligselskab. Derfor har en helhedsplan været undervejs siden 2012, og i oktober 2018 stemte et flertal af beboerne for planen til 308 mio. kroner.

 

De største udfordringer i afdelingen er små, utidssvarende køkkener og badeværelser med byggeskader. Installationer er slidt ned, og det samme er varmecentralen. Derudover er døre og vinduer utætte, der er en dårlig ventilation, og indeklimaet kunne være bedre.

 

- Med planen får beboerne nye badeværelser og køkkener, udskiftet tag, døre og vinduer, og de får samtidig et nyt ventilationsanlæg. Derudover bliver fællesarealerne renoveret og sikret til fremtiden. Boligafdelingen kommer også i fremtiden til at have 294 boliger, men 93 af dem får etableret karnapper, forklarer Lisbeth Engelbrecht Jensen, projektleder i DAB.

En tidstypisk og karakterfuld bebyggelse

Landsbyggefonden støtter med 213 millioner kroner og et årligt driftstilskud på 5,4 mio. kroner. En vigtig del af arbejdet med helhedsplanen har været at respektere byggeriet.

 

- Frydenspark er en tidstypisk murstensbebyggelse fra 1947 med en rigtig fin beliggenhed på Amager. At lave en helhedsplan for en så karakterfuld og omfangsrig bebyggelse rummer et stort potentiale, men det er også en udfordrende opgave, som kræver respekt for den kvalitet og historie, som bebyggelsen repræsenterer. I begyndelsen af 2019 skal Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune tage stilling til helhedsplanen, og derefter skal den projekteres og udbydes, fortæller Lisbeth Engelbrecht Jensen.

 

Forventningen er, at renoveringen går i gang ved udgangen af 2021, og at den er afsluttet ved udgangen af 2024.

 

Kilde: DAB