Visualisering: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter

Konkurrencen om Godsbanekollegiet afgjort

De kommende studerende på Godsbanekollegiet i Aarhus kan glæde sig til kvalitetsboliger med masser af dagslys og orangerier på taget. I alt rummer projektet 349 boliger til 255 mill. kr. Konkurrencen er netop afgjort og vinderteamet udpeget.

 

 

Dansk Boligbyg a/s er i samarbejde med Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, Ingeniørfirmaet Søren Jensen og Opland Landskabsarkitekter netop udpeget som vinder af konkurrencen om opførelse af Godsbanekollegiet i Aarhus.


- Det er et super godt projekt, og det har været et fantastisk forløb. Vi har været igennem to forhandlingsrunder efter afgivelse af vort 1. tilbud, og det har bestemt styrket projektet. Det er også godt, at byggestart først bliver i 2019, altså om halvandet år, hvorfor vi også får tid til at arbejde med lokalplan og projektering. Det giver os ganske enkelt ro til god planlægning, siger Anton Nørgaard, afdelingsleder i Dansk Boligbyg a/s.

 

Kvalitetsboliger med orangerier på tagene 

- Projektets vision var fra starten at etablere nogle veldisponerede kvalitetsboliger med gode dagslysforhold, unikke udsigtsmuligheder og differencerede grønne opholdsarealer. Bindeledet mellem alle boligerne bliver det rummelige ”studiestræde”, som binder ungdomsboligerne og kollegiet sammen med fællesfaciliteter og hovedindgang. Det aktive gårdrum, de grønne tagterrasser og de store orangerier på tagene tilbyder de studerende fantastiske muligheder for at mødes på tværs, og danner rammen om et unikt ungdomsmiljø, forklarer Ole Madsen, arkitekt og partner i Kjaer & Richter.

 

Vandt over fem andre tilbud

Vinderprojektet fra Dansk Boligbyg a/s og samarbejdspartnere blev udvalgt blandt fem indkomne tilbud, og hos bygherrerne ser man frem til det færdige resultat:


- Godsbanekollegiet skal være et attraktivt sted for studerende, både danske og udenlandske. Det er jeg overbevist om, at Dansk Boligbygs projekt kan sikre. Det er et nytænkende byggeri med både bæredygtighed, arkitektonisk kvalitet og fællesskabet som bærende elementer, og det kommer til at tiltale en bred skare af unge mennesker, når det er færdigbygget, siger Morten Strunge, projektchef i AAB, Arbejdernes Andels Boligforening.Dansk Boligbyg blev udpeget som totalentreprenør på de mange boliger af en dommerkomité, bestående af de to bygherrer og bygherrerådgiveren Bascon/COWI.

Fakta

Bygherrer på projektet er Arbejdernes Andels Boligforening og Kollegiekontoret i Aarhus.

Entreprisen udgør 255 millioner kr. inkl. moms.

Projektet omfatter ca. 14.400 m2 og med 349 boliger samt fællesfaciliteter.

Byggeriet starter i 2019, og skal være klar til de første beboere i 2021. Kilde: Dansk Boligbyg