Illustrationer: The LiRo Group

Lederkonference: New York i BIM og VDCO-perspektiv

Lennart Andersson er director of Virtual Design & Construction, LiRo Group, og har arbejdet i New York med implementering af BIM i næsten 20 år. Molio har inviteret ham som key-note til en enestående lederkonference den 19. juni 2018. Konferenceprogrammet er fokuseret på ledelse af virksomheder i byggeriet, der er (eller skal) i gang med den afgørende, digitale transformation.

Er du leder og har strategisk eller forretningsmæssigt ansvar for IKT, BIM eller VDC, så kan du med fordel sætte kryds i kalenderen den 19. juni 2018. Her indtager Molio og en bred skare af ledere i byggebranchen Dansk Arkitektur Center i BLOX til en spændende konferencedag om den digitale transformation. 

 

Digitalisering beror i høj grad på mennesker

Key-note Lennart Andersson har implementeret BIM i virksomheder og i talrige projekter. Han har her erfaret, at digitalisering ikke alene beror på teknologi, men i mindst lige så høj grad på mennesker, holdninger og villighed til forandring af traditionelle rammer og arbejdsformer. Han er derfor også frontmand i arbejdet med at få O’et med i VDCO - Virtual Design, Construction & Operations - hvor der bl.a. også er fokus på driften.

 

Digitizing New York

I sit key-note oplæg ”Digitizing New York” vil han illustrere dette og se på både udfordringer og resultater i aktuelle cases fra bygnings- og infrastrukturprojekter i New York City. 


Lennart Andersson tager udgangspunkt i den nye udvidelse af Grand Central Terminal togstation, som er et såkaldt mega-BIM-projekt. Projektet blev tildelt Autodesk AEC Excellence-prisen i 2017.


Lennart Andersson vil også inddrage arbejdet med Metropolitan Transit Authority for Bridges & Tunnels (MTABT), som eksempel på, hvordan standarder kan bruges til at implementere Virtual Design, Construction & Operations metoder til større eksisterende infrastruktur.

 

Ny politistation i Bronx

Den nye banebrydende politistation i Bronx, som er designet af Bjarke Ingels, vil blive inddraget som et godt eksempel på et projekt, der strømlinede processen med BIM-drevet koordinering, omkostningsberegning, planlægning og fremdriftssporing.

 

Endelig vil der også være eksempler på digital facilities management, Virtual Reality og Mixed Reality, hvor man lægger den virtuelle model over den virkelige byggeplads. 


Et smugkig ud i fremtiden

Med sin erfaring og solide baggrund inden for digitalisering vil Lennart Andersson levere et kig på fremtiden for yderligere digital integration, f.eks. Things of Things (IOT), 4D-virkelighedsfangst, Cloud Based Big databehandling og anvendelse af automation og maskinindlæring. 


Konferencen koster 1.000 kr. inkl. forplejning.


Baggrund

Molio har i samarbejde med analysevirksomheden Seismonaut udarbejdet en omfattende undersøgelse af digitaliseringen i byggeriet. Undersøgelsen er et Digitalt Barometer, der giver et aktuelt billede af, hvad branchen selv opfatter som de største udfordringer, drivere og barrierer i forhold til at få fuld udnyttelse af digitaliseringen. Læs mere om Digitalt Barometer her

 

Kilde: Molio