Foto: Boligfonden Kuben

Mentorordning hjælper unge iværksættere i byggeriet

En helt ny mentorordning baner vejen for mere nytænkning i byggebranchen. Boligfonden Kuben står bag tiltaget, der skal hjælpe unge innovatører med at realisere deres idéer og projekter. Onsdag eftermiddag var mentorer og iværksættere samlet for første gang.

Idéerne spirer og snakken går i takt med, at lokalet fyldes op af håbefulde unge iværksættere. De er mødt op til Boligfonden Kubens mentordag for at få rådgivning og støtte til at komme videre med deres innovative projekter inden for byggeri.

 

Mentorerne sidder klar til at tage imod de unge projektmagere for at give dem værktøjer til at gøre idéerne til virkelighed.

 

– Mentordagen handler om at klæde unge innovatører på til at komme i mål med deres projekter. Udover at vi selv sidder klar til at vejlede, har vi inviteret nogle mentorer, der kan rådgive om forskellige emner og problemstillinger. Vi håber, at det giver deltagerne både viden og mod til at komme videre i forløbet, siger Karen Mosbech, bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben, der støtter iværksætteri og innovation inden for byggebranchen.

 


Karen Mosbech, bestyrelsesformand i Boligfonden Kuben, deler selv ud af sin viden til de unge iværksættere. Foto: Boligfonden Kuben

 

Fra projektstyring til markedsføring

Mens nogle af de fremmødte mangler inspiration til salg og markedsføring af deres produkt, mangler andre deltagere tips og viden til at overføre en idé fra teori til praksis.

 

Derfor spænder mentorordningen bredt, så der er faglig hjælp at hente, uanset hvilket stadie, projekterne befinder sig på. Det giver deltagerne mulighed for at få hjælp til alt fra forretningsplaner og jura til formidling og branding.

 

– Det er vigtigt for os, at mentordagen favner bredt, for lige meget om du er i startfasen eller allerede har udviklet et produkt, vil du som iværksætter støde på udfordringer. De udfordringer vil vi selvfølgelig gerne prøve at gøre mindre, og derfor tilbyder vi hjælp ud fra tre forskellige temaer, siger Karen Mosbech.

 

De unge efterspørger vejledning

Mentorordningen er en del af iværksætterprisen Spirekassen, som alle deltagerne til mentordagen tidligere har vundet. Spirekassen er et legat under Boligfonden Kuben, som unge studerende i byggebranchen kan søge, hvis de har en god idé, de mangler midler til at realisere.

 

– Det har været rigtig interessant at få input fra mentorerne, men også fra de andre deltagere. Sådan noget som forretningsudvikling og samarbejde med større virksomheder, er måske ikke noget man ved så meget om, så det er rart at få nogle fif til at komme videre, siger den unge iværksætter Mathias Nørgaard. Han har tidligere vundet Spirekasselegatet for sit projekt om at udvikle et nyt og mere miljøvenligt alternativ til letbeton. 

 

Kilde: Boligfonden Kuben