Foto: Glarmestre Snoer og Sønner A/S

Når håndværket møder kunsten

Nyhed fra HFB: Vedholdende håndværksmæssig stolthed mødte kunstnerens vision om spejlinger i vand, da STATKRAFT i Norge fik sit nye kunstværk. SnoerGlas har dermed bidraget til den internationale kunstscene.

Den internationalt anerkendte, danske glaskunstner Lene Bødker vandt konkurrencen om at lave udsmykning til en større udvidelse af det norske energiselskab STATKRAFT’s hovedkvarter i Lilleaker.

 

Spejlinger i vand

STATKRAFT er Europas største leverandør af vandkraft-baseret energi, hvilket har givet inspiration til Lene Bødkers knap 4 m. høje værk med titlen ”Spejlinger i Vand”. Kunstværket har til hensigt at skabe oplevelsen af vand og lys i bevægelse:


- Fagligt har det været enormt spændende at indgå i et samarbejde med en ambitiøs kunstner, som har markante ideer om, hvordan resultatet skal se ud, og som jo ikke lader sig begrænse af, hvordan man normalt gør, udtaler Henrik Torp fra Glarmestre Snoer og Sønner, som har arbejdet tæt sammen med kunstneren om at udvikle løsningen.

 

En kompliceret konstruktion

Værket omfatter en dag-side og en nat-side, og er opbygget som tredimensionelle relieffer bestående af håndgraveret, klart antikglas og flere lag gennemfarvet kunstglas. Reliefferne er monteret på bagsiden af frontglassene i forseglede konstruktioner, i princippet 2-lags special-limede termoruder.

 

Med en medbragt mobil glasløfter er de knapt 300 kg tunge, færdigt forseglede relieffer løftet på plads i en såkaldt ”structual” montering. Det fritstående værk står på en fint forarbejdet sokkel af granit af typen ”Impala”. Soklen består af usædvanligt store delelementer, hvilket har stillet helt specielle krav til både stenkvalitet og håndværk.

 

Oplyst indefra

Værket er oplyst indefra af en avanceret, dynamisk lys-installation. Lys fra en indbygget skærm af LED-elementer giver i de mørke timer liv til kunstværket, reguleret i forhold til døgnrytme og omgivelsernes lys.

 

Læs mere her 

 

Kilde: HFB / Glarmestre Snoer og Sønner A/S