Foto: Gyproc

Ny akustikplade sikrer endnu bedre lydkomfort

Nyhed fra HFB: Med den nye akustiske plade Gyptone Acoustic Sealed kan akustikken yderligere forbedres i rum med perforerede akustiklofter.

Nu kan lydmiljøet i rum med perforerede akustikplader hurtigt og enkelt forbedres yderligere. Det nye akustikprodukt Gyptone Acoustic Sealed er en plade, som placeres oven på de eksisterende perforerede lofter. Resultatet er en mærkbar styrkelse af det akustiske rummiljø, altså en bedre oplevet akustik.

 

Den ekstra gevinst opnås især i rum, hvor mange mennesker opholder sig – for eksempel butikker, skoler, daginstitutioner og kontorer.

 

 

Der kom ro på i butikken

Et af de steder, hvor man allerede har glæde af den nye Gyptone Acoustic Sealed, er Hi-Fi Klubbens forretning i Roskilde.

 

– Når vi tidligere ekspederede flere kunder i salgsafdelingen i butikken, så steg lydniveauet og støjen. Det var nærmest som i et ekkokammer. Man skulle tale højere og højere. Nogle gange måtte vi tage kunden med hen et andet sted i butikken, så vi kunne forstå, hvad der blev sagt, fortæller butikschef Peder Andersen.

 

Han kontaktede Gyptone, der foreslog de nye Acoustic Sealed-plader. Det løste problemet med støj i butikslokalet.

 

– Allerede mens håndværkerne lagde Acoustic Sealed oven på det eksisterende akustikloft, kunne jeg høre, at vi gradvist fik mere og mere ro på akustikken. Nu er hverdagen blevet nemmere. Vi kan høre, hvad folk siger. Vi skal ikke længere råbe, siger Peder Andersen.

 

Den mineraluldsbaserede loftsplade er klassificeret som ikke-brandbar, og så er den forseglet på alle sider, så fibre ikke spredes under montage, hvilket gavner montørens arbejdsmiljø. 

 

Læs mere her

 

Kilde: Gyproc A/S / HFB