Illustration: Cubo Arkitekter

Ny hovedindgang til Den Gamle By skabes af lokal tegnestue

Cubo Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om den ny hovedindgang til den kendte aarhusianske attraktion. Tegnestuen ser det som en særlig anerkendelse at få mulighed for at sætte et vigtigt aftryk på deres egen by.

Den Gamle By er et af byens store kulturelle fyrtårne, som hvert år tiltrækker et imponerende antal besøgende. Den nye hovedindgang skal bl.a. øge tilgængeligheden og binde Den Gamle By bedre sammen med resten af Aarhus. Og netop det at man åbner sig op mod byen har været vigtigt for museet:

 

- Vi har ventet på det her i mange år. Nu er vinderen af arkitektkonkurrencen fundet, og vi har her et virkeligt stærkt projekt fra Cubo. Med den nye hovedindgang kan vi på fineste vis afslutte det byggeboom, der har været i Den Gamle By i de seneste mange år, fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

 

Illustration: Cubo Arkitekter

Som en paraply for de besøgende

Koblingen til Den Gamle Bys historiske bymiljø er en stor udfordring, idet den tætte relation til Anton Rosens Aarhus Pavillon har haft afgørende indflydelse på konkurrenceforslagets idé om den unikke trækonstruktion i det transparente skrin, formet som en stor paraply over de besøgende. Som i Den Gamle By skal de bedste håndværkstraditioner eksponeres i den nye adgangspavillons helhed og detaljering.

 

Museet bliver en iøjnefaldende del af kulturstrøget fra Musikhuset og AROS over Godsbanen til Væksthusene i Botanisk Have og det bliver den genkendelige tid i bydelen fra 1974 og gaden fra 2014, som gæsterne først ser.

 

Hermed bliver den nye hovedindgang afslutningen på det kæmpe fornyelsesprojekt, der først opstod som en idé helt tilbage i 2001. En idé, der kun kan føres ud i livet på grund af støtte fra A.P. Møller Fonden.

 

Konkurrencen havde udover Cubo deltagelse af arkitektfirmaerne Snøhetta, Dorte Mandrup, Aart og Maali & Lalanda. Cubo står bl.a. også bag bag renoveringen af Rytmisk Musikkonservatorium, Statens Teaterskole og Messecenter Herning. Sidstnævnte blev indviet tidligere i år og har allerede vundet flere priser.

 

Illustration: Cubo Arkitekter

 

Kilde: Cubo / Den Gamle By