Foto: PR

Ny Molio-direktør vil sikre digital omstilling på tværs af branche

Christina Hvid har fået transportbranchen til at spille sammen digitalt. Nu er turen kommet til byggeriet. Som ny administrerende direktør for Molio bliver én af udfordringerne for Christina Hvid, at få de mange kompetencer og forskellige aktører til at spille sammen digitalt.

Christina Hvid overtager fredag den 1. marts posten som administrerende direktør i Molio – Byggeriets Videnscenter.

 

Med Christina Hvid træder en erfaren topchef ind i byggeriets kreds. Hun har senest stået i spidsen for digitaliseringen af den kollektive transport, som administrerende direktør for Rejseplanen A/S. 

 

Her har hun igennem de seneste fem år skabt stærke resultater og høj kundetilfredshed ved at gøre Rejseplanen til danskernes 4. mest anvendte app. Og frem for alt har Christina Hvid vist, hvordan den digitale omstilling, som de fleste virksomheder skal igennem, kan håndteres i samarbejde med og på tværs af en hel sektor. 

 

Erfaringer skal i spil

Christina Hvid har tidligere været administrerende direktør for forskerparken Symbion, hvor hun var med til at udvikle mange it- og biotek-startup-virksomheder.

 

Og som administrerende direktør for Danske Slagterier, repræsenterede Christina Hvid en stor dansk milliardeksport i udlandet, mens hun på den hjemlige scene arbejdede politisk med mulighederne for at få gavn af globaliseringen. Det er erfaringer, der nu skal i spil i Molio. 

 

– Digitalisering bliver stort set integreret i alle processer i byggeriet, uanset om vi taler nybyggeri, renovering eller klimatilpasning og bæredygtighed. I Molio skal jeg sikre, at kompetencer og viden herom bliver bredt ud og anvendt i alle kroge af byggeriet. Jeg vil arbejde for, at Molio i samspil med alle i branchen øger viden og kompetenceniveauet i virksomhederne til gavn for sektorens produktivtet, siger Christina Hvid og fortsætter:

 

– Jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med de mange spændende virksomheder, bygherrer, rådgivere og entreprenører og møde de stærke kompetencenetværk, som også kendetegner bygge- og anlægsbranchen. Målet er at udvikle Molio til en innovativ, synlig og digital videnformidler, der kan løfte hele den danske bygge- og anlægssektor på et kommercielt og kundeorienteret grundlag. 

 

Christina Hvid afløser Jørn Vibe Andreasen, som har været i spidsen for Molio og det tidligere Byggecentrum i 27 år. Han fortsætter med sin indsigt, netværk og erfaring som seniorkonsulent i Molio.

 

Hvem er Christina Hvid?

Christina Hvid er 48 år. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har lederuddannelser fra bl.a. Insead og Wharton og en bestyrelsesuddannelse fra CBS.

 

Karriere 

  • 2019- Adm. direktør, Molio – Byggeriets Videncenter
  • 2013-2018 Adm. direktør, Rejseplanen A/S og samarbejdsorganisationen Bus & Tog
  • 2011-2012 Adm. direktør, AVT Business School A/S
  • 2006-2010 Adm. direktør, Danske Slagterier
  • 1999-2006 Adm. direktør i forskerparken, Symbion A/S, Symbion Fonden, CAT-Symbion Innovation, IT-Væksthuset, Symbion Capital
  • 1998-1998 Projektchef i Wonderful Copenhagen
  • 1995-1998 Fuldmægtig og direktionssekretær Erhvervsfremmestyrelsen

 

Christina Hvid har desuden beklædt en række danske og internationale bestyrelsesposter (herunder i DEAS Holding og DEAS A/S) og været medlem af en række advisory boards og ministerielle udvalg og formelle netværk. Hun blev i 2008 udnævnt af World Economic Forum som Young Global Leader.

 

Privat er hun gift med Jacob Holbraad, der er adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening med hvem hun har to børn på henholdsvis 17 og 13 år.