Visualisering: Bjerg Arkitektur

Nyt bæredygtigt børnehus på villavejen

BJERG Arkitektur og Lund & Staun har udarbejdet det vindende projekt

Furesø Kommune, Hareskovby: Første spadestik til ny bæredygtig børnehave i Hareskovby blev taget under høj solskin og grønne trækroner.

Bæredygtigheden er central i det nye børnehus i Hareskovby. Entreprenør Lund & Staun, BJERG Arkitektur, ingeniør SlothMøller og landskabsarkitekt IN´BY har udarbejdet det vindende projekt, som lever op til bygningsklasse 2020 med bl.a. dagslysstyring, behovsstyret ventilation og solceller, hvormed det følger op på Furesø Kommunes vision om et driftsvenligt børnehus med plads til fællesskab, forskellighed og læring om hensyn til klima og miljø.

 

Læringsmiljøer der fodrer nysgerrigheden

BJERG Arkitektur har tegnet det bæredygtige børnehus, med afsæt i områdets eksisterende kvaliteter. Herved dannes rammerne for, at pædagoger kan udføre deres arbejde i lyse og venlige omgivelser, hvor indvendige såvel som udvendige læringsmiljøer fordrer børnenes nysgerrighed. Maria Bjerg Nørkjær, arkitekt og partner i BJERG fortæller:


- Børnehusets placering på grunden er nøje planlagt ud fra et ønske om, at bevare alle eksisterende træer. Det har været en sjov udfordring, som netop har været med til at give børnehuset sin helt karakteristiske form, der bugter sig på grunden. Med grønt tag, store ovenlysvinduer og røde mursten - som er i tråd med de omkringliggende huse i villakvarteret - har vi designet et børnehus, der ikke blot er moderne og fremtidssikret, men ligeledes indskriver sig i Hareskovby. Vi ser enormt meget frem til at børn, forældre og pædagoger kan rykke ind i det nye hus i april 2019.

 

Læs mere om børnehuset her