Foto: Realdania

Nyt stræde er en milepæl i Køge Kyst

Med åbningen af ”Strædet” er Køges samlede butiksområde nu udvidet med mange nye tilbud og ny arkitektur. Køgensere og besøgende handler, går på café og ser biograffilm i det nye bymiljø, som er tæt integreret med det gamle. Åbning af den første del af Stationsområdet er en stor milepæl i udviklingen af Køge Kyst.

Det er den første del af Strædet, mellem Kulturtorvet og Stationstorvet, som nu er åbnet. Senere følger strækningen mod nord, fra Stationstorvet til Niels Juelsgade. Den bugtede gågade, som har fået det officielle navn Rådhusstræde, løber parallelt med Nørregade og er rygraden i den nye del af Køges butikscentrum.

 

Det nye og det gamle bundet sammen

 - Køge Kysts vision om, at detailhandlen skal styrke Køge som handelsby, er allerede nu langt hen ad vejen indfriet, og som man kan se, har vi lagt stor vægt på forbindelser mellem det nye og det gamle Køge, fortæller Køge Kyst projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

 

Den historiske bymidte med Nørregade og Jernbanegade er nemlig bundet sammen med det nye stræde ved hjælp af slipper – små gågader – der skaber sammenhæng og naturlige rundgange i byen.

 

Køgensere og besøgende har nu adgang til omkring fyrre nye tilbud i form af butikker, cafeer og restauranter foruden lægeklinik, udvidelse af rådhuset med borgerbetjeningen og biografen, der blev indviet i maj i år.

 

Blandede funktioner og taghaver

Mens butikkerne i stueetagerne er åbnet i det centrale Stationsområde, bliver der fortsat arbejdet på at indrette erhvervslokaler og boliger i de øvre etager og anlagt taghaver, hvoraf fire bliver offentlige.

 

Sidst på året åbner den nye stationsbro, som får en stor bred trappe ned på det nye Stationstorv, og senere følger bygningskomplekset nord for Stationstorvet.

 

Køge har som den eneste danske by vundet prisen som Årets Handelsby to gange, senest i 2016. Og nu er der så kommet endnu flere shoppingmuligheder i området omkring bymidten.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: Realdania