Billede: Rambøll

Rambøll vinder stor kontrakt på byudviklingsområde i Helsinki

Rambøll er valgt som rådgiver på opførelsen af 150.000-200.000 m2 bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Helsinki. The Pasila Tower Area bliver Finlands første højhuskvarter og er en del af byens strategi om at udvikle Helsinki til en international forretningshub.

Sammen med projektudvikler YIT Construction vandt Rambøll konkurrencen The Helsinki High-Rise Competition udbudt af den finske regering og Helsinki by. Det vindende projektforslag, kaldet Trigoni, består blandt andet af ni trekantsformede højhuse - det højeste på 180 meter og 51 etager.

 

Højhusbyggeri er en liga for sig, der kræver en anderledes byggeteknik og derfor særlige ingeniørfaglige specialistkompetencer, og Pasila Tower Area er ingen undtagelse.

 


Billede: Rambøll

 

Til at løse udfordringerne henter Rambøll sine højhusspecialister ind fra Dubai, Storbritannien og Singapore, som har været en afgørende faktor for Rambøll i konkurrencen om opgaven. 

 

– Trigoni bringer fremtidens højhusbyggeri til Finland. Rambøll har udviklet stærke specialistkompetencer på højhusbyggeri globalt gennem flere årtier og har en dokumenteret track record på store, udfordrende projekter. Vi glæder os over at kunne tilbyde vores kompetencer til udviklingen af dette unikke vartegn i Helsinki, så det vil opfylde borgernes behov for et levende og sammenhængende byområde i mange år ud i fremtiden, siger Juha Valtari, Business Director for byggeri i Rambøl i Finland.

 

Fakta om Pasila Tower Area

  • Konkurrencen om Pasila Tower Area er baseret på masterplanen for Central Pasila, og projektforslaget vil fungere som ramme for udviklingen af det såkaldte Start-Up Area.
  • Opførelsen af Start-Up Area forventes at starte omkring 2020-2021, efter at byplanen er blevet vedtaget.
  • Hele Pasila-området forventes at komme til at huse cirka 30.000 beboere og give job til mere end 50.000 mennesker i 2040.

 

Læs mere om projektet her

 


Billede: Rambøll

 

Kilde: Rambøll