Foto: Eurotag

Så er der tagpap til svanemærket byggeri

Nyhed fra HFB: Bygherrer, ingeniører, arkitekter og konstruktører har nu fået mulighed for at vælge tagpap fra Eurotag, også når de skal projektere byggeri med det eftertragtede Svane-miljømærke.

Nordic Eco Labeling miljøcertificerer en lang række produkter fra toiletpapir til tv og vaskemaskiner. Byggematerialer er der til gengæld få af. Kun yderdøre og vinduer samt kemiske byggevarer som lim og fugemasse har fået deres egne produktkategorier hos Nordic Eco Labeling og kan dermed svanemærkes selvstændigt. Tagpap eller andre tagdækningsmaterialer som tegl- eller fibercementsten kan altså i dag ikke svanemærkes.

 

Men nu har Eurotag Danmark, som er dansk leverandør af Derbigum, fået optaget en række af tagpapmembranerne i den fællesnordiske miljømærkningsorganisation Nordic Eco Labelings database over produkter, der må indgå i byggeri med det eftertragtede Svane-miljømærke.

 

- Der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed i byggeriet. Efterspørgslen efter miljøcertificeret byggeri stiger, og derfor ønsker mange bygherrer at bygge bæredygtigt. Det mærker vi i form af flere og flere forespørgsler om miljøaspekter i forbindelse med vores materialer. Derfor har vi gennem et stykke tid arbejdet på at komme med i Nordic Eco Labelings database, og vi er glade for, at det nu er lykkedes, siger Key Account Manager hos Eurotag Danmark, Ulrik Hoffmann.

 

Aktuelt er fem Derbigum-produkter kommet med i databasen over byggematerialer, der må anvendes i svanemærket byggeri. Ulrik Hoffmann anslår, at de tilsammen står for cirka 95 procent af Eurotag Danmarks samlede salg, og han forventer, at flere produkter med tiden vil komme med i databasen. At tagdækningsprodukter endnu ikke selvstændigt kan svanemærkes er mindre vigtigt for Eurotag Danmark, vurderer han.

 

- Svanemærkningen betyder nok mest i forhold til private bygherrer og boligejere. Vi sælger udelukkende vores produkter til fagfolk. De kender os og vores produkter og lægger vægt på, at det nu er dokumenteret, at de må bruges i svanemærket byggeri. Det er det afgørende for os, siger Ulrik Hoffmann og hæfter sig ved, at virksomheden altid har kunnet sælge tagpap og membraner fra Derbigum med god og grøn samvittighed. Den belgiske producent har nemlig tradition for bæredygtig og ressourcebesparende produktion. 

 

Læs mere her

 

Kilde: HFB