Foto: ADEPT

Se hvem der fik Nykredits Arkitekturpriser

Tirsdag aften blev Nykredits Arkitekturpris, Motivationspris og Bæredygtighedspris uddelt af kulturminister Mette Bock. Se hvem der modtog priserne her.

 

Modtagerne af årets priser er partnerne Mette Tony og Mads Bjørn Hansen fra PRAKSIS (arkitekturprisen), partnerne Anders Lonka, Martin Krogh og Martin Laursen fra ADEPT (motivationsprisen) og partnerne Uffe Leth og Karsten Gori fra LETH & GORI (bæredygtighedsprisen):- Vi er utroligt stolte og glade for at modtage Nykredits Motivationspris. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde, som vi glæder os til at fortsætte og udvikle i de kommende år’ fortæller ADEPTs tre partnere Martin Krogh, Anders Lonka og Martin Laursen.  


Nykredits priser

Nykredits Arkitekturpris er Nordeuropas største arkitekturpris. Prisen er blandt verdens største arkitekturpriser sammenlignet med førende internationale arkitekturpriser som The Pritzker Architecture Prize og Mies van der Rohe Architecture Award. 


Nykredits Arkitekturpris blev stiftet af Nykredits Fond ud fra et ønske om at hædre arkitekter. Nykredits Arkitekturpris er siden 1987 blevet uddelt til arkitektvirksomheder eller arkitekter, som – gennem deres værker – har gjort noget særligt for arkitekturen.


Nykredits Motivationspris er siden 1991 blevet uddelt til talentfulde yngre arkitekter, som har gjort sig bemærket i branchen. Prisen er tænkt som en opmuntring til at fortsætte og videre- udvikle et allerede synligt talentfuldt arbejde.


Siden 2015 er Nykredits Bæredygtighedspris også blevet uddelt, hvor modtagerne skal have særligt fokus på, at arkitektur, miljø og klima går op i en højere enhed.


Til at indstille årets prismodtagere har bestyrelsen for Nykredits Fond nedsat et arkitekturfagligt udvalg, der har til opgave at vurdere potentielle modtagere og komme med en indstilling til bestyrelsen, der træff er det formelle valg. Bestyrelsen for Nykredits Fond har sammen med et prisudvalg bestående af Kristian Lars Ahlmark, Jakob Strømann-Andersen, Dan Stubbergaard og Flemming Ibsen udpeget prismodtagerne.Kilde: ADEPT