Illustration: SKALA Arkitekter

SKALA Arkitekter bag ny sognegård i Glostrup

Kunst og kultur inviteres indenfor, når Glostrup Kirke får en ny sognegård i 2022. SKALA Arkitekter står bag vinderprojektet, hvor den nye bygning kombineres med den gamle Glostrup Kirke på elegant vis.

God plads til koncerter, foredrag, kunstudstillinger, koraktiviteter og babysalmesang: Om fire år får Glostrup en ny sognegård, hvor borgere kan blive inviteret indenfor til flere kulturelle og kirkelige aktiviteter, end man har mulighed for i dag. Det er nemlig Glostrup Menighedsråds ønske, at byens kulturliv også får gavn af de nye lokaler.

 

SKALA Arkitekter er netop blevet udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om det spændende projekt i Glostrup, hvor den nye sognegård skal opføres som erstatning for den eksisterende, der er blevet for lille. Den nye bygning skal opføres midt i byen ved siden af Glostrup Kirke, og ifølge dommerkomiteen har SKALA Arkitekter i vinderprojektet formået at skabe et arkitektonisk udtryk, der uden at overtrumfe kirkens arkitektur rummer en diskret elegance.

Kombination af gammelt og nyt

I vinderprojektet er der lagt vægt på at skabe en bygning i høj arkitektonisk kvalitet, som skaber en sammenhæng mellem kirken og de omkringliggende bygninger, mens den indbyder til forskellige aktiviteter gennem hele dagen. Med SKALA Arkitekters løsning er der da også tale om en arkitektonisk helhedsløsning, og i dommerkomitéens bedømmelse af vinderprojektet står der bl.a.:

 

- Forslaget forløser på fineste måde det vigtige spændingsfelt mellem det åndelige og det verdslige, mellem det daglige og det festlige, mellem det højtidelige og det afslappede, der netop er den største udfordring i at skabe en sognegård. Den nye sognegård løser på forbilledlig vis opgaven at skabe et slægtskab mellem det gamle og det nye, samtidigt med at det holder fast i sit eget formsprog og skaber kontrast til den gamle kirkes formsprog.

 

Enkelt og tidløst

Dommerkomitéen fremhæver også det tidløse design, der henleder tankerne på nogle af Kay Fiskers bedste bygninger. Det enkle og tidløse design har netop været i fokus for SKALA Arkitekter, hvor man er meget glad for at vinde konkurrencen:

 

- Det har været en spændende proces, og jeg synes vi har fundet frem til en god løsning på et fleksibelt byggeri, der kan rumme mange forskellige funktioner - og hvor man kan kombinere de meget offentlige aktiviteter med de mere private arrangementer på Sognegården, lyder det fra direktør i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær og tilføjer:

 

- I vores vision for Sognegården har vi fokuseret på at skabe et byggeri i tidløst, enkelt og klart design i høj kvalitet med materialer, der har en lang levetid, såvel ude som inde. Det skaber et fremtidssikret byggeri med god driftsøkonomi.

 

SKALA Arkitekter vinder projektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen, rådgivende ingeniør og Schul Landskabsarkitekter.

 

Fakta om projektet

• Bygherre er Glostrup Sogns Menighedsråd med SWECO som bygherrerådgiver.

• SKALA Arkitekter vinder projektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen rådgivende ingeniør og Schul Landskabsarkitekter.

 

Kilde: