Foto fra Building Green i København 2017: Building Green

Stjernearkitekter og grønne eksperter besøger Building Green i Forum

Grønne trends og brugbar viden er på dagsordenen, når nordens største bæredygtigheds-event løber af stablen i Forum i slutningen af oktober. Building Green har spækket programmet med stjernearkitekter og bæredygtighedseksperter, så branchen kan videndele om, hvordan man bygger grønt.

Bæredygtigt byggeri vinder mere og mere indpas herhjemme, men der er stadig masser af potentiale for mere udvikling og videnudveksling. Derfor fylder Building Green som altid Forum med spændende udstillere, inspirerende debatter og højtprofilerede key note speakers. Alt sammen baseret på den nyeste viden om, hvordan man skaber bæredygtigt byggeri.

 

Én af de mange stjernedrys fra udlandet er blandt andet den italienske stjernearkitekt Stefano Boeri, der vil fortælle om vertikale skove i byerne. Det er første gang han gæster Danmark. Han er grundlægger af tegnestuen Stefano Boeri Architetti, som er kendt for at tage de store, bæredygtige visioner og bryde dem ned til helt konkrete løsninger. 

 

De besøgende kan blandt andet høre om deres banebrydende projekt Bosco Verticale i Milano og de såkaldte ’vertical forests’, hvor skoven flytter ind i højhusene.

 

– Vi har hentet Stefano Boeri ind for at fortælle om sit arbejde med vertical forests. Vi kan nemlig se, at tegnestuens ambitiøse projekter pibler frem i flere forskellige lande – lige fra Kina til Italien. Vi håber, at det kan være til stor inspiration for branchen, siger projektleder på Building Green Ditte Rosenquist.

 

FN’s verdensmål, træbyggeri og stjernestøv

Den bæredygtige event får desuden fornemt besøg af de store, internationale tegnestuer Zaha Hadid og Foster + Partners. Chris Trott, som er partner og Sustainability Manager hos Foster + Partners, vil indvie branchen i tegnestuens tilgang til FN’s verdensmål. Det vil han gennem konkrete eksempler såsom deres projekt for Bloomberg London, der har opnået den højest mulige BREEAM certificering: nemlig BREEAM Outstanding.

 

Træ som byggemateriale er også på menuen som en af de helt store trends. Her vil en af de mest anerkendte træforkæmpere Andrew Waugh, medstifter af det engelske Waugh Thistleton Architects, ligeledes indtage Building Green i år. Han er overbevist om, at vi er i begyndelsen af en ny æra, hvor træ så småt vinder indpas. 

 

Også fra den nationale arkitektscene er Building Green igen i år godt repræsenteret:

 

– Tegnestuer som Gehl Architects og SLA Landskabsarkitekter vil byde ind med deres syn på fremtidens bæredygtige løsninger på Main Stage i år, siger Ditte Rosenquist.

 

Building Green afvikles i Forum den 31. oktober-1. november 2018

Se det fulde program her

 

Kilde: Building Green