Foto: Anders Sune Berg

Studio Olafur Eliassons første bygning er navngivet

Forretnings- og investeringsselskabet Kirk Kapitals nye domicil i Vejle havn indvies til sommer. Navnet på byggeriet bliver Fjordenhus, og kunstneren Olafur Eliasson står bag både navn og arkitektur.

Til juni får Vejle endnu et kunstværk. Det sker, når Kirk Kapital slår dørene op for sit nye domicil, Fjordenhus. Det er den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson og arkitekterne på hans studio, der har tegnet byggeriet, og det bliver den første bygning, som Studio Olafur Eliasson opfører.

 

Fjordenhus er en sammentrækning af 'fjordens hus', og henviser til bygningens placering i vandet ud for Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv, som har navngivet kunstværket.

 

– I mit arbejde med Havneøen og domicilet for Kirk Kapital i Vejle har jeg forsøgt at finde ind til et simpelt organisk udtryk. Det skal føles og opleves, som om bygningerne kunne være vokset frem af sig selv og give anledning til et unikt samspil mellem vand og lys, rum og mennesker. Det synes jeg er lykkedes, og jeg glæder mig meget til at bygningen tages i brug, siger Olafur Eliasson.

 

Hele stueetagen bliver åben for offentligheden, hvor borgere fra ind- og udland vil kunne nyde en række kunstværker skabt af Olafur Eliasson.

 

For at markere byens nye kunstværk inviterer Kirk Kapital til en festlig indvielse den 9. juni 2018, hvor der vil være underholdning i både børne- og voksenhøjde.

 

Kilde: Kirk Kapital