Foto: COASTARC /R. Hjortshøj

The Silo kåret som bedste højhus i Europa

The Silo i Københavns Nordhavn høster stor anerkendelse med en international pris som bedste højhus i Europa i 2018. Byggeriet var en af de i alt fem europæiske finalister i konkurrencen om CTBUH 2018 Awards.

Konkurrencen blev afholdt af The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH), som er verdens største organisation inden for højhusbyggeri.

 

The Silo vandt prisen i konkurrence mod en række langt større højhusbyggerier i både London, Berlin og Paris. Dommerpanelets begrundelse lød:

 

– The Silo eksemplificerer vigtigheden af at renovere byers oprindelige strukturer med øje for både miljømæssig bæredygtighed og en etisk og visionær tilgang til at bevare kulturarven.

 


Billedtekst: Den gamle kornsilo blev udvendigt beklædt med isolering og speciallavede stålelementer (foto: COASTARC /R. Hjortshøj)

 

Sjælen er bevaret i den nye silo

Forvandlingen af den gamle kornsilo er sket i tæt samarbejde mellem arkitektvirksomheden COBE og bygherrerne Klaus Kastbjerg og NRE Denmark. NRE Denmark har også haft rollen som totalentreprenør.

 

– For os som arkitekter er noget af det sværeste ved et projekt som dette, at vi allerede havde forelsket os i den gamle struktur. Den gamle kornsilo var en massiv, slank og æstetisk bygning, og opgaven var at forvandle den til et beboeligt hus, samtidig med at vi bevarede siloens gamle sjæl. Med byggeriet viser vi, hvordan det er muligt at skabe unik arkitektur, samtidig med at man bevarer nogle af byens gamle strukturer, siger projektchef Caroline Nagel fra COBE.

 

– Omdannelsen af den gamle struktur gav betydelige udfordringer. Der skulle skæres mange åbninger for at bringe lys ind i bygningen, samtidig med at vi skulle sikre strukturen og kompensere for ret store skævheder i den gamle bygning. I rollen som både totalentreprenør og bygherre kunne vi sikre, at de arkitektoniske visioner rent faktisk var til at bygge, siger adm. direktør Jacob Eiskjær Olesen fra NRE Denmark A/S.

 

Prisoverrækkelsen foregik den 30.-31. maj i Chicago i forbindelse med den årlige 2018 Tall+Urban Innovation Conference.

 

Kilde: COBE