Visualisering: Mangor & Nagel

Totalentreprenør til Artillerihuset er fundet

Dyrlund Sørensen bliver totalentreprenør på Artillerihuset med Mangor & Nagel samt Oluf Jørgensen som underrådgivere.

På baggrund af en udbudsproces er opgaven om realisering af Artillerihuset med 131 boliger tæt ved DR-byen nu tildelt totalentreprenør Dyrlund Sørensen. Som underrådgivere er tilknyttet arkitektrådgiver Mangor & Nagel og Oluf Jørgensen som rådgivende ingeniører.

 

Fællesskab tænkt ind i projektet

Ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet KUA på Amager skal boligselskabet fsb snart opføre de 131 boliger, som har fået navnet Artillerihuset.

 

Fællesskabet i huset er vægtet højt, bl.a. fordi fordelingsgangen også får opholds- og studienicher. Hver etage har gennemsnitlig 13 boliger, der deles om et fælleskøkken. På hu-sets 8. sal indrettes en stor tagterrasse med udsigt udover København.

 

Husets grundidé ses i kontrasten mellem den massive teglfacade og det store glasparti mod øst, som åbner fællesrummet op mod Amagerfælledvej og sørger for at lukke masser af dagslys ind i huset. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

 

Ungdoms- og familieboliger

Alle boliger har eget køkken og bad, vaskeri i stueetagen, elevator og tagterrasse med udsigt over Amager og Amagerfælled. Syv boliger er egnede til beboere med bevægelseshandicap.

 

De 125 ungdomsboliger bliver på 37 kvadratmeter brutto, mens de seks to-rums familie-boliger bliver på 54 kvadratmeter brutto hver.

 

Byggeriet er sat til at starte i andet halvår af 2018, og det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020.

 

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris A/S, NREP og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.

 

Som grundlag for projektet har Henning Larsen Architects udarbejdet lokalplanen for om-rådet samt udfærdiget skitseforslaget, som har indgået i udbudsmaterialet.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: Dagens Byggeri