Foto: Stamers Kontor

Træbyggerier er in – her er Danmarks tre bedste træ-arkitekter

Nomineringen af Danish Wood Award 2016 er lige om hjørnet. Tre arkitektfirmaer ligger side om side i opløbet om at blive Danmarks bedste til at designe i træ. Se hvem her.

ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter er med i opløbet om den prestigefulde arkitekturpris, der bliver overrakt 17. november.

 

ONV Arkitekter er nomineret for deres sociale indignation. Tegnestuen har udviklet en modulløsning til socialt boligbyggeri, af høj arkitektonisk kvalitet, der giver velfungerende og smukke lejligheder, der ikke koster en formue – blandt andet ved at bruge træelementer beklædt med alt lige fra gran til skifer, teglklinker og aluminiumsplader. ONV eksperimenterer med stoflighed og materialitet i alle byggerier, herunder smukke løsninger i træ.

 

Priskomiteen nominerer også Vandkunsten for projekter som Danmarksgrunden i Rødovre, hvor almene boliger er udført som boksmoduler i træ beklædt med skifer og træ. Tegnestuen forsker også i træets patinering og er på vej med nye løsninger, hvor de arbejder med limtræ i dæk og tag og beklæder facaderne med ubehandlet gran. 

 

Endelig er Falko Arkitekter v/ Tage Lyneborg, Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg nomineret for deres tilbygning til Falkonergårdens Gymnasium. En meget fin tilbygning i høj arkitektonisk kvalitet med stor føling for indpasning og tilpasning til de eksisterende bygninger og alligevel med sit eget udtryk. Bygningen fremtræder nærmest som et fint skrin i træ, hvor alle overflader både udvendigt og indvendigt er udført i træ på en særdeles raffineret måde.

 

Hvem af de tre, der vinder Danish Wood Award 2016, bliver afsløret ved en festlig prisoverrækkelse hos VILLUM Window Collection den 17. november kl. 17.

 

Læs mere her

 

Kilde: Traeinfo.dk